Velkommen til Håpets kvinners inspirasjonshelg 2018
Velkommen til Håpets kvinners inspirasjonshelg!
Responsen i fjor var god - derfor arrangerer Norea Mediemisjon også i år en egen kvinnehelg.

Vi ønsker deg velkommen til en helg med lave skuldre, gode samtaler, lovsang, bønn og godt fellesskap med hverandre og Gud. Talere er Grace, som er radioprodusent fra Midtøsten, og Elisabeth L. Sæth, som er koordinator for Håpets kvinner i Norge. 

Håpets kvinner er Noreas kvinnearbeid. Gjennom radio og bønn formidler vi Guds håp og kjærlighet til jenter og kvinner verden over. Og det trengs! Mange kvinner gjemmer seg bak slør. Det kan være slør som skjuler skam, skyldfølelse, kontroll, eiendeler, skjønnhet, makt og status. Det er realiteten for kvinner verden over, men også her hjemme. «Bak masken» er tema for vår inspirasjonshelg,  og vi ønsker at du som kommer skal få se at hos Gud kan du ta av masken. Du er så verdifull at Jesus valgte å dø for deg! 

Tidspunkt: Helga 14.- 16.september 2018

Sted: Gautestad leirsted, Evje.

Stedet ligger i vakre omgivelser med flott utsikt over skog, hei og innsjø, og på denne tiden av året begynner Gautestad å innhylles i et fantastisk fargespill i naturens eget atelier. Se gautestad.no

Pris: 1750 kroner for hele helga (inkluderer alle måltider, overnatting i flermannsrom og møter). Sengetøy og håndklær medfølger. Om du ønsker å bo på enerom koster det 300 kroner ekstra (for hele helga). Vi gjør oppmerksom på at det er få enerom. Derfor er det flott om du kan tenke deg å bo med noen!

Har du ikke mulighet til å være med hele helga? Du kan komme på dagsbesøk på lørdagen om du ønsker. Prisen er da 400 kroner (inkluderer måltider og møter). 

Det går buss fra Kristiansand til Evje. Ved behov kan vi organisere transport.

Program:
Fredag:

17:00 Innkvarteringen starter
18:00 Middag
19:30: Kveldsmøte. Andakt v/Elisabeth Sæth.
Etterpå samles vi i peisestua for snacks og blir kjent med hverandre

Lørdag: 
09:00 Frokost
10:00 Bibelundervisning v/Grace med påfølgende «samtale i sofaen»
13:00 Lunsj
Fri til å nyte naturen eller hvile/prat. Vi arrangerer en rusletur i vakre omgivelser for de som ønsker å gå på tur sammen.
16:30: Fokus: Håpets kvinner i Midtøsten
18:00 Middag
19:30: Håpskveld
Felleskap og snacks i peisestua

Søndag: 
09:00 frokost
10:00 Bibelundervisning v/ Grace.
12:00 Lunsj og avreise.  

SPØRSMÅL OG SVAR

 

Hvem er med som ledere, sangere og talere?
Elisabeth Lillebø Sæth, Anne M. Austgulen, Linda Torkelsen, Åshild Appleyard, Marit Veimo, Anne Birgitte Bøe og Merete Bøe. Hovedtaler er Grace fra Midtøsten. Vi kan ikke skrive hennes etternavn av sikkerhetsmessige grunner.

 

Hvem er Grace, hovedtaleren denne helgen?
Grace er libanesisk og oppvokst i en kristen familie. Hun tok imot Jesus i ung alder, og har siden tjent Herren blant ungdommer og kvinner og gjennom musikk og media.

I 2010 begynte Grace i jobben som produsent av ”Ala Diary”, et radioprogram rettet mot unge i Midtøsten. Fra 2011 og frem til i dag har hun produsert Håpets kvinner-programmet på arabisk. Grace er ikke bare på radioen, men også på TV. Hun både produserer og leder programmer som sendes på arabiske TV-kanaler, både kristne og sekulære. Det er en stor ære for henne å tjene Herren gjennom media, som er hennes største lidenskap etter musikken!

Grace er en pianist og elsker musikk. Hun dediserer musikken sin til Herren, og ønsker å tjene Ham gjennom lovsang og toner.

Hun er også en innflytelsesrik taler som ofte inviteres til ulike kvinnekonferanser og møter, både regionalt og internasjonalt. Hun ser det som sitt store ansvar å oppmuntre kvinner i hele verden, og hjelpe dem med å se at de er vakre og verdifulle i Jesu øyne.

Grace mener at mediemisjon har et enormt potensiale i den arabiske verden, både TV- og radioarbeid.  Det er hennes kall å formidle håp til arabiske kvinner, som er lenket til tradisjoner og gjemt bak slør. Hun tror at disse kvinnene kan gå fra mørke til lys gjennom kraften som media har, og gjennom nåden som Gud gir.

Grace er gift med Nazih og sammen tjener de Herren i Midtøsten. De er velsignet med to vakre jenter på 8 og 5 år som heter Joud og Jana.


Trenger jeg å være kjent med eller engasjert i Håpets kvinner for å komme?

Absolutt ikke. Her kommer kvinner som kjenner godt til arbeidet og andre som ikke har hørt om arbeidet før. Du vil få lære mer om Håpets kvinners internasjonale arbeid denne helgen, våre prosjekter og så videre. Men ikke minst ønsker vi at du skal bli oppmuntret til å være en håpets kvinne i din hverdag.


Hva er Håpets kvinner?

Håpets kvinner (tidl. Prosjekt Hanna) er Noreas kvinnearbeid. Håpets kvinner er en verdensomspennende bevegelse som ønsker å gi håp i Jesus til kvinner over hele verden og i alle generasjoner. Dette gjør vi gjennom radio og andre medier, forbønn og praktisk omsorg. Du kan lese mer om Håpets kvinner på vår nettside: http://norea.no/hva/prosjekter/haapetskvinner, skroll deg ned forbi bildene.

 

Jeg har allergier, hvordan kan dere legge til rette for meg?

Det er viktig at du gir beskjed i påmeldingen, eventuelt i egen mail der du gir beskjed om allergier. Slik kan vi legge til rette for at du får mat du kan spise.


Må jeg ha med sengeklær og håndklær?

Nei, du vil få ett sett sengeklær og håndklær. Du må legge på sengeklærne selv, men det ligger på rommet når du kommer.


Hvordan kommer jeg meg til Gautestad med bil?

Gautestad kurs og misjonssenter ligger idyllisk til på heia 17 kilometer fra Evje.
Det er 90 km til Arendal, 79 km til Kristiansand. Til Oslo er det 367 km og til Stavanger 232 km.
Hvis en kommer Riksvei 9 fra Kristiansand passerer en Evje sentrum og et par kilometer ovenfor svinger en av til høyre ved Evje kirke. En følger da veien videre og forbi Flatebygd og Vikstøl og holder veien til man kommer til Gautestad.


Hvordan kommer jeg meg til Gautestad uten bil?

Du kan ta fly til Kjevik, eller tog eller buss til Kristiansand. Derfra går det buss til Evje. Vi kan også være behjelpelige med å organisere transport fra Kjevik eller Evje. Skriv info om at du kommer med kollektivtransport i påmeldingen, så finner vi ut at det sammen. Her finner du bussruter til/fra Evje. http://www.akt.no/media/549222/rutefolder-170-179-fra-010118-til-web.pdf
 

Kan jeg bo alene på rom?

Ja, det er fullt mulig å få enkeltrom, mot et tillegg på 300 kroner. Der er begrenset med rom på Gautestad, så det er fint om du kan tenke deg å bo på rom med noen.


Jeg ønsker å bo sammen med noen venner. Må vi melde oss på sammen?

Nei, hver enkelt melder seg på og betaler via denne siden, men skriv i skjemaet hvem du ønsker å bo sammen med. Det er plass til opp til fire på hvert rom. 

 

Jeg kommer alene, men trenger ikke enkeltrom, hva gjør jeg?

Du melder deg på, og skriver i kommentarfeltet at du kan bo sammen med noen. P.s! For oss er det også fint å vite om du kommer og ikke kjenner noen. Vi ønsker at du skal bli tatt ekstra godt imot.

 

Hvor langt er Gautestad fra butikk?

Gautestad ligger 20-25 minutters kjøretur fra Evje sentrum. Her er det butikker og gode muligheter for shopping.


Er det mulig å kjøpe noe på Gautestad?

Ja, her er enkel kiosk i resepsjonen med litt utvalg: Brus, is og sjokolade.


Må jeg vaske rommet ved avreise?

Nei, det gjør dugnadsgjengen på Gautestad. Du må rydde rommet, ta av sengetøyet og tømme søppel i container utenfor.