Kina

Norea i Kina

«Nå er det tid for å lære mer om Guds ord, og bli velsignet.» Slik begynner hver leksjon i studieopplegget vårt for kristne ledere i Kina. Siden Seminary On The Air (SOTA) ble etablert i 2001, har 3 588 kinesiske kristne fått grundig teologisk utdannelse. På denne måten har flere tusen kinesiske menigheter fått sin egen pastor.

De første årene ble undervisningen formidlet gjennom radiosendinger fra Stillehavet. Studentene måtte tidligere sitte klar ved radioen til fastsatt tid for å få med seg de ulike leksjonene, men nå kan de lytte til undervisningen når som helst. Ny teknologi har gjort det mulig å erstatte radiosendingene med nettbrett, som inneholder både studieopplegget og en mengde relevant litteratur.

For øyeblikket har vi 1041 teologistudenter «på skolebenken». Hver av dem har fått sitt eget nettbrett – finansiert av Norea Mediemisjon. I tillegg er vi med på å betale lønn til tidligere teologistudenter som ønsker å reise ut som misjonærer. Noen drar utenlands, mens andre blir kalt til å bosette seg blant unådde folkeslag i Kina. Ett av hovedmålene til SOTA er å utruste kristne vitner som kan gå ut med evangeliet til de mange unådde folkegruppene i landet. 

I tillegg til at Norea er engasjert i SOTA, sender vi daglig kristne radiosendinger til Kina i samarbeid med Frelsens Røst på Taiwan. Barneprogrammet Popcorn og andre programmer med vitnesbyrd og forkynnelse er til hjelp for mange kristne, særlig ute på landsbygda. 

 

Bønn for Kina: 

Kjære Gud, takk for vekkelsen i Kina som har vart helt frem til i dag. Vi ber om at stadig flere kinesere får sjansen til å høre om Jesus. Vi ber også for radiosendingene våre og for SOTA. La dem som lærer mer om den kristne tro gjennom de ulike programmene vokse i troen, og kjenne en trang til å dele evangeliet med andre mennesker. 

 

 

Her kan du lytte til programmet "Misjonspuls" med fokus på Kina: 

Min eneste kilde til åndelig mat...
- Radioen er den eneste kilde til åndelig mat for meg. Hørselen min svikter og legen min anbefaler meg å ikke lytte til radio.
Min eneste kilde til åndelig mat...
Min eneste kilde til åndelig mat...
- Radioen er den eneste kilde til åndelig mat for meg. Hørselen min svikter og legen min anbefaler meg å ikke lytte til radio.

Men jeg klarer ikke å la være. Siden jeg tok imot Jesus i 1997 har jeg lyttet jevnlig, og det er blitt en vane. Dette er det mest dyrebare i livet mitt, og jeg kan ikke la være.

Lytter i Kina

(Illustrasjonsbilde)

Aktuelt fra prosjektet
SOTA - teologistudie på...
Siden Kulturrevolusjonen har Kina vært gjenstand for den største kristne vekkelsen i verdenshistorien. Flere titalls millioner nyfrelste i løpet...
Les mer
Storebror ser alle kinesere
I vår del av verden er vi vant med at banker og private teleselskaper gjør kredittvurderinger når vi ønsker å låne penger eller tegne...
Les mer
Skjult krise for kristne i Kina
I over 40 år har Norea støttet radiosendinger til Kina fra Frelsens Røst på Taiwan. Leder av radioarbeidet, Brad Yu, har fortsatt tro på...
Les mer