Kampen om fremtiden
– Det handler om verdensherredømmet, er overskriften på en nyhetssak fra NRK torsdag 17. august. Det kalles en ny, kald krig og handler om at USA og Kina kappes om å utvikle de beste og mest ettertraktede produktene innen kunstig intelligens (KI). Kina opererer med streng kontroll av sine innbyggere og har bl.a. innført ansiktsgjenkjenning for å kontrollere befolkningen. Det er derfor bekymringsfullt dersom deres teknologi skulle vinne fram i kappløpet. På den andre siden er heller ikke USA fri for riper i lakken når det gjelder personvern, og mange stiller seg kritisk til den raske utviklingen av kunstig intelligens. – For den som ligger i spissen gir det både økonomisk og militært overtak, sier seniorforsker Niels Nagelhus Schia i NUPI til nrk.no.
Norea Mediemisjon sitt kall er å bringe budskapet om Ham som eier det virkelige verdensherredømmet til alle folk og tungemål. I over 40 år har det kinesiske folk gjennom radioen fått høre evangeliet om Ham som kommer med et rike som ikke er av denne verden. Millioner av kinesere har tatt imot dette budskapet, og de har blitt borgere av Himmelriket. Myndighetene i Kina frykter dette riket, og prøver å stikke kjepper i hjulene for at det skal ha framgang. Men de kinesiske kristne er vant med motstand og takker Gud fordi forfølgelsen styrker troen på Ham som har den hele vide verden i sin hånd.
Ifølge Joshua Project har Kina 545 folkegrupper, og hele 450 av disse regnes som unådde. Disse gruppene representerer til sammen 146 millioner mennesker, og Norea arbeider for at så mange som mulig av disse skal få høre om Jesus, han som er konge i all evighet og som har herredømmet også når verdens riker har gått til grunne.