Gi en gave
Kampen om fremtiden

Kampen om fremtiden

Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)

– Det handler om verdensherredømmet, er overskriften på en nyhetssak fra NRK torsdag 17. august. Det kalles en ny, kald krig og handler om at USA og Kina kappes om å utvikle de beste og mest ettertraktede produktene innen kunstig intelligens (KI). Kina opererer med streng kontroll av sine innbyggere og har bl.a. innført ansiktsgjenkjenning for å kontrollere befolkningen. Det er derfor bekymringsfullt dersom deres teknologi skulle vinne fram i kappløpet. På den andre siden er heller ikke USA fri for riper i lakken når det gjelder personvern, og mange stiller seg kritisk til den raske utviklingen av kunstig intelligens. – For den som ligger i spissen gir det både økonomisk og militært overtak, sier seniorforsker Niels Nagelhus Schia i NUPI til nrk.no.

Norea Mediemisjon sitt kall er å bringe budskapet om Ham som eier det virkelige verdensherredømmet til alle folk og tungemål. I over 40 år har det kinesiske folk gjennom radioen fått høre evangeliet om Ham som kommer med et rike som ikke er av denne verden. Millioner av kinesere har tatt imot dette budskapet, og de har blitt borgere av Himmelriket. Myndighetene i Kina frykter dette riket, og prøver å stikke kjepper i hjulene for at det skal ha framgang. Men de kinesiske kristne er vant med motstand og takker Gud fordi forfølgelsen styrker troen på Ham som har den hele vide verden i sin hånd.

Ifølge Joshua Project har Kina 545 folkegrupper, og hele 450 av disse regnes som unådde. Disse gruppene representerer til sammen 146 millioner mennesker, og Norea arbeider for at så mange som mulig av disse skal få høre om Jesus, han som er konge i all evighet og som har herredømmet også når verdens riker har gått til grunne.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer
Velkommen til håpskonserter!
Ulike steder i Agder arrangerer Norea håpskonserter i disse dager.
Les mer
Bare en av tusen
Selv om det er millioner av kristne i Kina, er det ca. 450 unådde folkegrupper.
Les mer
Kampen om fremtiden
Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)
Les mer
Fra kortbølge til USB
Behovet for opplæring er stort hos kinesiske kristne.
Les mer
En gammel sølvkanne
Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive...
Les mer
De bakerste radene skal...
Kina har de siste 70 årene vært et misjonseventyr der millioner har kommet til tro. Men noen minoriteter i landet har ikke vært en del av denne...
Les mer
Et håp stiger opp fra ruinene
Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Les mer
Fordi du gav
"Alle hav består av dråper" heter det i en sang. Små bidrag kan bli til store ting.
Les mer
Koordinator for...
I Vest-Afrika er det ledig stilling som koordinator for vårt medieprosjekt.
Les mer
– Dere har vært mine...
Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding