Gi en gave
Uåpnede gaver
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Uåpnede gaver

«Jeg drømte en gang at jeg var kommet til himmelen,» fortalte en original predikant. «Jeg spaserte omkring sammen med engelen Gabriel og sa: ’Du Gabriel, hva er den store bygningen der?’ ’Jeg tror du vil bli skuffet,’ svarte engelen, ’jeg tror ikke du egentlig har lyst til å kikke inn i den.’

Det gjorde meg desto mer nysgjerrig, og så viste han meg etasje etter etasje med vakre gaver, alle ferdig pakket og klar til å sendes. ’Gabriel, hva i all verden er dette?’ 
 
Han svarte: ’Du skjønner, vi pakket inn disse gavene, men folk spurte aldri etter dem.’» 
 
Det er John R. Rice som fortalte denne drømmen. Den har et poeng: Gud ønsker å gi oss gaver som vi ikke engang har bedt om, og mye storslått som vi ikke har sett verdien i å ta imot.
 
Paulus skrev at hans kall i livet var å fortelle om rikdommer som venter i himmelen på dem som vil tro og ta imot. Han hadde ikke store tanker om seg selv. Men han kaller rikdommene hos Gud uransakelige, det vil si at de er rikdommer som aldri oppdages helt ut. Du kan ikke analysere dem, telle eller måle dem, og du kan heller ikke noen gang bli ferdig med å fatte og begripe dem. Det er som et grenseløst kontinent, en verden, et univers av velsignelser som ligger foran den som tar imot evangeliet.
 
Paulus sier det slik: «Til meg, den minste av alle de hellige, ble den nåde gitt å forkynne for folkeslagene evangeliet om Kristi uransakelige rikdom.»
 
Den store gaven som ligger der uåpnet, er så spesiell at ikke alle verdsetter den. Det dreier seg om en plan fra Guds side, fastlagt i evigheten. Nå har Gud fullført denne planen, først ved å sende Kristus for å lide og dø og forklare meningen med det, og deretter fortelle om Guds evige og trofaste kjærlighet til alle som vil tro og ta imot Kristi ufattelige rikdom.
 
Ved hjelp av Guds menighet skal Kristi rikdom gjøres kjent, skriver Paulus videre. «Dette var hans forsett fra evige tider, som han fullførte i Kristus Jesus, vår Herre. I ham har vi frimodighet, og ved troen på ham har vi adgang med tillit.» Gud hadde altså bestemt seg for – før verden ble til – at menigheten skulle være budbringer for gaven. Derfor kan vi ha frimodighet overfor mennesker og full tillit til at vi trygt kan tre frem for Gud med alle ting som ligger oss på hjerte.
 
Mange gaver vi får, er ikke så verdifulle, og vi blir fort ferdig med dem. Gavene fra Kristus innebærer tilgivelse for synd, håp for evigheten, fred med Gud og mennesker, trygghet til å tre frem for Herren, adgang til å gå bønnens vei under alle forhold. Ja, egentlig mye mer. Paulus snakker om «Kristi uransakelige rikdom» og «Guds mangfoldige visdom».
 
Jeg kan ikke tenke meg å la slike gaver ligge uåpnet.

OPM420
 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding