Gi en gave
Kongene og gjetergutten
Annie Spratt/Unsplash

Kongene og gjetergutten

Legender er gamle historier som har vandret gjennom tidene. De har kanskje ikke hendt i virkeligheten, men fortelles videre fordi de har noe viktig å si.

En slik legende handler om en gjetergutt som sto utenfor stallen der Jesus ble født. Han ble så betatt av alt det fine de tre kongene hadde med seg. Han var fattig og lei seg, for han hadde ikke noe å gi til barnet. – Dere er lykkelige, dere, sa han til vismennene da de kom ut. – Dere har noe å gi til Jesus. Jeg har ingenting.  

En av dem sa til ham: – Kjære deg, gutten min. – Du er nok den lykkeligste. Vi er gamle og trette. Livet vårt er snart slutt. Du er ung. Du har hele livet foran deg. Du kan gi deg selv. Lykkelig er du. 

Ja, slik er det. Gud er ikke opptatt av ting. Han eier jo alt i verden. Men han gleder seg når noen sier: – Takk for at du har gitt meg livet. Jeg gir det tilbake til deg, så du kan eie meg, lede meg og bruke meg.  

«For ingen av oss lever for seg selv,» sier Bibelen. Vi hører Herren til. (Rom 14:7) Har det fått betydning for hvordan vi tenker og legger planer? 

OPM897 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding