Gi en gave
Far vet hva vi trenger
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Far vet hva vi trenger

Marie Monsen var misjonær i Kina for mange år siden. En gang hun var i Amerika, skulle hun ut på en reise. Billetten var betalt, men så oppdaget hun at hun hadde glemt å ta med penger til utgifter underveis.

Marie Monsen ble bekymret. Hvordan skulle hun klare seg uten mat i to dager? 

De kom fram til et hotell. Alle passasjerene stormet inn for å spise, men Marie hadde ikke noe å kjøpe mat for. Plutselig kom hun til å tenke på et ord fra Bibelen: «Dere har en Far som vet hva dere trenger.» (Matt 6:8) Gud minnet henne på det igjen og igjen. «Din Far vet hva du trenger til.» Marie våget nesten ikke å tro det, men hun hørte det tydelig i sitt indre: «Din himmelske Far vet at du trenger middag i dag.» 

Da var det som en gnist slo ned i Marie. Hun ble fylt av en sterk og varm glede. I tro til sin himmelske Far gikk hun inn i matsalen. Der var bare én plass ledig, så Marie satte seg der. 

Til venstre for henne satt en pratsom og hyggelig mann. Men Marie var ikke særlig ivrig til å snakke. Hun fortalte i hvert fall ikke at hun manglet penger.  

Da middagen var over, ble det sendt rundt en tallerken, der alle skulle legge betaling for maten. Tallerkenen nærmet seg Marie, men hun stolte på at Gud ville ordne det alt. Den pratsomme mannen grep tallerkenen og sa at han måtte få lov til å betale for henne. 

Først da «våknet» på en måte Marie med øynene fulle av tårer. Mannen så forundret på henne, og Marie måtte fortelle hele historien. 

Da fikk denne mannen noe å tenke på. Han fortalte at moren hans hadde bedt til Gud for ham i alle år, men han selv trodde ikke på Gud lenger. Men nå ville han gjerne ha hjelp til å komme tilbake til Gud. De snakket sammen lenge, og mannen fikk igjen bli et Guds barn.  

Dermed fikk moren hans svar på bønnene sine, og Marie glemte aldri bibelordet: «Dere har en Far som vet hva dere trenger.»  

av Asbjørn Kvalbein

 

OPM896 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding