Gi en gave
Kan sorgen gi god frukt?
Lina trochez/Unsplash

Kan sorgen gi god frukt?

«Sorgen er en hage der trærne er fulle av fredsskapende frukter. Forlat den ikke uten å få frukt med deg. Sorgen er en gruve der veggene glitrer av kostelige stener.

Pass på at du ikke går ut i dagslyset uten å ha noen med deg. Sorgen er en skole. Du sendes dit for å lære av de sorte bokstavene, av lekser som vil gjøre deg vis for alltid. Slurv ikke bort din sjanse til å ta eksamen der,» skrev bibellæreren F.B. Meyer. 

Jesus forberedte disiplene sine på at han skulle dø. De sørget, og han trøstet. Han lovte at sorgen ville bli kortvarig – en liten stund. Det stemte, for tre dager senere ble han levende igjen. Da de møtte den oppstandne, ble de ikke bare glade. De ble forvandlet, med en forbløffende energi. 

Hva med vår sorg? Hvordan kan vi få trøst og gi trøst? Ingen kan fjerne en annens sorg. Den som sørger, må selv bestemme hvordan og hvor lenge. Fersk sorg fyller alle rom. Når livet er tøft, skal de kloke tie. Men vi kan være der, føle med, og være tilgjengelige. En god lytter er som en levende intensiv-avdeling. «Jeg ser deg, jeg aner litt av hva du opplever.»  

Disiplenes sorg over Jesus gikk gjennom fire stadier. Først så de ham, og de var glade. Så mistet de ham, og de hadde sorg. Tredje stadiet var at de så ham igjen etter en liten stund. Men Jesus sa noe om et fjerde stadium: «Dere er engstelige nå, men jeg skal se dere igjen.» Han kommer ikke bare og blir sett. Han er den gode overvåkeren. Han ser. 

«Sorgen skal bli forvandlet til glede.» Det betyr noe i retning av at sorgsubstans skal bli til gledesubstans. Ikke at vi glemmer det sørgelige, nei, sorgen skal snus rundt og bli til glede. Dette løftet gir Jesus Kristus til dem som tror på ham i tillit og overgivelse. 

av Asbjørn Kvalbein

OPM895 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding