Gi en gave
Sløve bort virkeligheten
Lina trochez/Unsplash

Sløve bort virkeligheten

Det hendte på et fly i USA. Flyet var fylt av glade mennesker som nettopp hadde forlatt et cruiseskip i sør, og nå var de på vei hjem til en by i nord. Alle var preget av selskapsstemningen og prøvde å gjøre mest mulig ut av ferien før hverdagen begynte igjen.

Men brått ble de innhentet av virkeligheten. En av damene foran i flyet fikk problemer, og plutselig falt hun forover - død. Flyet foretok en ekstra landing, de fjernet den døde, og fortsatte turen nordover.  

En pastor som var om bord, Steve Brown, forteller at han tok kontakt med flypersonalet og sa: «Jeg er pastor. Hvis noen vil snakke med meg om det som har hendt, så sitter jeg på sete 12A.» Flyvertinnen svarte: «Ikke noe problem, pastor, vi vil gi alle gratis drinker for resten av turen.» Og han fikk rett: I løpet av kort tid var hele flyet igjen preget av feststemningen. 

Er det slik de fleste takler døden? Vi seiler omkring på et stort cruiseskip som kalles «livet». Nå og da faller en eller annen omkring oss ut av festen. Det vekker oppmerksomhet et øyeblikk, men i stedet for å tenke nærmere over det griper vi til et eller annet som kan dempe tanker og følelser så selskapet kan fortsette. 

Jakob skrev i brevet sitt i Bibelen: «Så vet dere ikke engang hvordan livet deres blir i morgen! Dere er jo bare røyk, synlig en kort stund og så borte.» (Jak 4:14) 

Går det an å bli mer forberedt på avslutningen av livet? Ja, Jesus, som kalte seg Sønnen, sa: «Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.» (Joh 8:36) Det handler om å bli fri fra fornektelse, fri fra distrahering, fri fra frykt. Sannheten om Jesus og det evige håpet han er, gir drivkraft til et ekte og sterkt liv, som vil vare nå og helt inn i evigheten. 

av Asbjørn Kvalbein

OPM901 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding