Gi en gave
Ikke nøl overfor Gud
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Ikke nøl overfor Gud

Den som ber til Gud, trenger ikke være beskjeden.

Ikke nøl med å legge fram alle behov, tvil og bekymringer. For Gud sier aldri: «Å nei, ikke nå igjen!» Gud oppfordrer oss til å komme enda en gang.

I en liknelse Jesus fortalte om en urettferdig dommer, er det to hovedpersoner. De er forskjellige som natt og dag. Dommeren var antakelig en romersk embetsmann som ventet på bestikkelser for å dømme til fordel for kunden. Han hadde makt, representerte loven og myndighetene. Men han var korrupt. Folk kalte en slik mann for en «røverdommer».

Den andre hovedpersonen var en fattig enke. Hva kunne hun stille opp med? Hun var hjelpeløs, sårbar, ensom, isolert og ydmyket. Ingen advokathjelp, tykke lovbøker, en flod av tårer eller makt til å slå i bordet. Hun sa bare sent og tidlig, igjen og igjen: «Hjelp meg til å få rett!» Det var kanskje en fillesak for dommeren, men svært viktig for henne.

Kvinnens eneste våpen var tålmodighet, påståelighet og en sterk sans for rettferdighet, at hennes egen sak var i samsvar med det rette, og troen på at Gud ville hjelpe.

Hva vil Jesus si med denne merkelige historien? Han trekker en linje fra det lille til det store. En ugudelig slask av en dommer kan snu hvis han blir utsatt for press, selv om han ikke forandrer hjertelag. Da er Gud helt annerledes. Han er rettferdig. Han hører på oss. Han ser nettopp til de svake og hjelpeløse. Det er som Jesus sier: Hvorfor slutter dere å be til ham? Er ikke troen å komme igjen og igjen – til ham som er god og vil det beste for oss?

Opplever du urettferdighet? Synes du byrdene dine er for tunge? Er du på kanten av å gi opp? Ikke gjør det. Gud er rettferdigheten personlig. Han vil snart hjelpe deg, i sin tid og på sin måte. Fortsett å be.

OPM902

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding