Gi en gave
De korteste versene
Lina trochez/Unsplash

De korteste versene

Hvordan lyder det korteste verset i Bibelen? Noen skikkelig flinke bibellesere vet svaret.

«Jesus gråt.» Ja, de vet kanskje også hvor det står? Svaret er Johannes 11:35, da Jesus sto ved graven til vennen Lasarus. Premie til deg om du visste det.

Men så kommer lyseslokkeren. De som leser Bibelen på den greske grunnteksten, sier at et annet vers er kortere. «Jesus gråt» gjengis i tre ord og med 16 bokstaver. Men det aller korteste verset har bare to ord og 14 bokstaver. Riktig nok blir det tre ord på norsk, men altså – Bibelens korteste vers lyder på gresk: Pántote chaírete – to ord, som er oversatt til norsk med tre ord: «Vær alltid glade.» Henvisningen er lengre enn selve verset: Første Tessalonikerbrev 5:16.

Det som er sagt kort og pregnant, som vi sier, kan være verdt å tenke litt ekstra over. Kan de to versene kobles sammen? Ja, de to korte versene gir oss en verdifull preken. Jesus gråt. Han gråt da han møtte døden. Derfor kan vi også gråte når vi møter det som gjør oss fortvilet.

Men Jesus vant seier ved selv å gå i døden for våre synder. Han gråt på korset for at vi kan alltid være glade. Fordi syndene våre er sonet, kan vi glede oss bestandig. Fordi Jesus lever og vi vet at vi aldri er alene, eier vi den varige gleden. Fordi vi skal møte igjen dem som sovnet inn i troen på Jesus, kan vi være fulle av glede. Vi kan glede oss fordi det skal komme en dag da Herren skal tørke bort alle tårer. For det vil ikke fins noe mer død eller sorg eller skrik eller smerte i himmelen, i evigheten hos Gud.

Jesus gråt. Derfor trenger ikke vi gjøre det. Vi kan være glade alltid. En liten preken ut fra to korte vers. Du har vel tatt imot den gleden som Jesus gir?

av Asbjørn Kvalbein

OPM904

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding