Gi en gave
Oppmuntring: Skjørbuk
Foto: Jim Semonik/Pixabay

Oppmuntring: Skjørbuk

For mange er ordet skjørbuk et fremmedord. Men det er en sykdom som kanskje har tatt livet av flere sjøfolk enn både sjøslag og stormer.

Mer enn 80 prosent av mannskapet til den oppdagelsesreisende Magellan døde av skjørbuk. Det begynte med slapphet, smerte i leddene og fortsatte med tenner som falt ut. Huden ble gul og senere svart. Døden kom av indre blødninger.

Etter hvert oppdaget man at sykdommen kunne helbredes av noe så enkelt som sitronsaft. Ja, det skal ikke mer til en et par biter appelsiner hver dag i en uke, så vips er en frisk. Det er ikke mye mer enn hundre år siden en klarte å beskrive hva c-vitamin er for noe. Frukt, bær og grønnsaker – vi vet hvor viktige de er.

I dag er det mange som går til grunne fordi de ødelegges av synder som ikke er tilgitt. Hvis det ikke gjøres noe med den ondskapen som bor i oss, fører den til evig død.

Helbredelsen er gitt ved Jesus Kristus. Vi skjønner ikke Guds tanker og logikk. Men vi lærer av Bibelen at skaperen av alt, den evige Gud, sendte sin Sønn til verden. Der levde han som en av oss, bortsett fra at han aldri ga etter for fristelser, han syndet aldri. Merkelig nok skapte dette et stort raseri blant mange av dem han var kommet for å frelse. De samlet anklager mot ham, fordømte ham og drepte ham.

Men Jesus kunne ikke holdes fast av døden. Etter tre dager sto han opp fra graven og viste at han hadde seiret. Hans blod ble en medisin, gitt gratis til alle som vil ta imot.

Det kostet alt for Jesus å gi sitt liv og utøse sitt blod. Men det ble som et reddende c-vitamin for alle som vil ta imot og tro. Synden er en fryktelig alvorlig sykdom. Jesu blod kostet alt for Jesus. Men det gis fritt til oss.

Derfor kan vi lese i Bibelen: «Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier? Dødens brodd er synden, og syndens kraft er loven. Men Gud være takk som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus!» (1Kor 15:55-57)

OPM816

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding