Gi en gave
Oppmuntring: Kjærligheten kan tape

Oppmuntring: Kjærligheten kan tape

Verden er full av tankekorn, visdomsord, onelinere, som får oss til å tenke.

I dag skal du få ett fra John Ruskin: «Det er bedre å miste din stolthet overfor en du er glad i, enn å miste en du er glad i på grunn av din stolthet.»

Dette ordet kan treffe oss i våre aller nærmeste relasjoner, for eksempel i familien. Paulus skriver tidløse sannheter på vegne av Gud: «Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde.» (1Kor 13:4-5)

Han skriver mye mer, men dette sier oss at kjærligheten setter ikke mitt eget JEG aller først. I kjærligheten trenger jeg ikke seier i enhver kamp. Ydmykhet og tålmodighet overvinner det meste. Kjærligheten kan tape.

Hovmod, eller for å bruke det mer moderne ordet stolthet, dukker stadig opp i forholdet til de nærmeste. Det greske ordet Paulus bruker, er fysioo. Det innebærer å ha et oppblåst syn på deg selv.

Hvis du er en fysioo-mann, tenker du: «Du verden, så heldig hun er, som har meg.» En fysioo-kvinne kan tenke: «Jeg lurer på hva det ville blitt av ham hvis han ikke fikk den lykke å bli hektet til meg!»

Fysioo-menn og –kvinner strever med slike ord som: «Unnskyld!» «Jeg er lei meg for dette»

Noen kommer så langt at de er i stand til å si: «Jeg tok feil.» Ja, har de øvd seg enda mer på bibelsk kjærlighet, er de i stand til å spørre: «Kan du tilgi meg?»

Ønsker du et bedre forhold til din ektefelle, dine barn, dine foreldre? Det handler om små skritt, akkurat som en baby tar sine første, vaklende skritt. De krever masse energi i all sin enkelhet, men for en seier når det lykkes. Stolthet, engelsk: pride, hovmod, det harde hjertet – Guds Hellige Ånd vil gjerne hjelpe deg til å se og innrømme. Jesus Kristus kan fornye og fjerne det som er låst fast i livet ditt.

Husk: «Det er bedre å miste din stolthet overfor en du er glad i, enn å miste en du er glad i på grunn av din stolthet.»

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding