Gi en gave
Oppmuntring: Innenfor og utenfor i isødet

Oppmuntring: Innenfor og utenfor i isødet

Bli med til Sørpolen, der japaneren Keizo Funatsu var med på en ekspedisjon i 1990.

En gruppe oppdagere var nesten ferdige med å krysse det enorme Antarktis da ulykken inntraff.

Funatsu gikk ut fra teltet halv fem om morgenen for å mate sledehundene. Han skulle bare gå noen få meter. Han satte fra seg merker der han hadde gått og tenkte det ikke var noen fare, for det var bare tjuefem kuldegrader og svak vind. Men like etter at Funatsu hadde forlatt teltet, satte det inn med kraftig vind, og det ble umulig å se noe i snøføyka. Han fant det første merket han hadde etterlatt seg, men ikke det andre. Han hadde ikke tatt på seg alle klærne, fordi han skulle være ute bare en liten stund, og nå var han plutselig fortapt i snøstormen.

Forskjellen på å være inne og ute utgjorde all forskjell i verden. Innenfor var det trygghet, varme og ly, men utenfor var det en livsfarlig situasjon.

Dette er som et bilde på det åndelige livet. Paulus sier at det å være i Kristus er avgjørende for livet, nå og for alltid. Innenfor eller utenfor. Det står skrevet at «i ham er det vi lever og rører oss og er til». (Apg 17:28) Det står også skrevet at «i ham har vi forløsningen ved hans blod, syndenes forlatelse, etter hans nådes rikdom». (Ef 1:7) Ja, i 1. Korinterbrev står det at «likesom alle dør i Adam, slik skal også alle bli gjort levende i Kristus». (1Kor 15:22)

Det betyr at å være i Kristus, det er livet. Der har vi den beskyttelsen som tilgivelsen gir, slik at vi blir spart for å gå fortapt. På grunn av Jesu død og oppstandelse, og fordi livets ord proklameres for deg i dag, kan du få bli i Jesus Kristus, som en gave. Eller står du fremdeles utenfor i snøstormen?

Dette var noe Funatsu lærte. Innenfor er det trygt. Utenfor var dødens område der og da. Han prøvde alt han kunne gjøre for å finne veien hjem. Han ropte om hjelp, men ingen hørte.

For å gjøre en lang historie kort: Omsider hørte Funatsu en svak stemme som ropte navnet hans igjen og igjen. Kameratene lette etter ham for å bringe ham innenfor, der det var varme, mat, medisiner og trygghet. Han fortalte selv: «Jeg ble så lykkelig da jeg så at de lette etter meg i stormen, jeg følte kjærlighet, alle gråt av glede, og ja, jeg gråt også.»

Når du er utenfor, er det godt å høre at noen leter etter deg. Jesus leter etter deg. På grunn av syndene våre har vi mistet forbindelsen med Gud, som elsker oss. Men det er nettopp han som sier: «Frykt ikke! Jeg har gjenløst deg, kalt deg ved navn, du er min.» (Jes 43:1)

Jesus kaller deg ved navn, kom til hans nåde og fred, han vil frelse deg. Du kan få evig liv i ham.

av Asbjørn Kvalbein

OPM811

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding