Gi en gave
Kalashnikov og tilgivelsen.
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Kalashnikov og tilgivelsen.

Like før jul i 2013 døde en mann som het Mikhail Kalashnikov. Han var en oppfinner i Russland som gikk bort, 94 år gammel. Navnet er kanskje ukjent for deg, men jeg kan fortelle at general Kalashinkov oppfant AK-47 automatgeværet, det vanligste håndvåpenet i verden. En kalashnikov er et fryktet våpen, stabilt, robust, treffsikkert, brukt av både militære og terrorister overalt.

En gang ble general Kalashnikov spurt om hva han følte når han tenkte på alle som var blitt drept av dette geværet. Han svarte: «Jeg har ikke noe ansvar for hvordan politikere har brukt dette våpenet.» Det var jo sterke ord. Men mediene kan fortelle at like før Kalashnikov døde, hadde han skrevet til patriark Kirill i den russisk-ortodokse kirken. I brevet sto det: «Jeg klarer ikke bære smerten i min sjel. Jeg har et uløst problem: Hvis geværet mitt har tatt så mange menneskeliv, hvordan kan jeg ha ansvaret for det, selv om de var fiendene mine?» Mediene forteller at Kirill svarte på brevet, og vi får håpe at generalen fikk et svar som ga ham fred i samvittigheten.

Selv om ikke du føler du har hundretusener av menneskeliv på samvittigheten, har vi alle et eller annet gjemt bort i mørke kroker i hjertene våre. Syndene vi har gjort, kan være høyst private og glemt av andre, men de kan skape smerte når de dukker opp til overflaten i tankelivet. Som Kalashnikov kan vi si: «Jeg klarer ikke å bære smerten i min sjel. Er jeg skyldig?»

Paulus i Bibelen hadde selv deltatt i forfølgelse og mord. Han gir oss trøst ved å si: «Synden skal ikke herske over dere, for dere står ikke under loven, men under nåden.» (Rom 6:14) Dette sier han til dem som er frelst av Jesus, vasket rene fra syndene sine ved Jesu blod, han som led uskyldig for å sone for syndene våre. Synden skal ikke herske, true eller anklage. En kristen står ikke under loven, men under nåden.

Derfor vil jeg gjerne gi deg en oppmuntring i dag. Vær trygg på at Jesu Kristi blod renser fra alle synder. La hjertet ditt få fred ved dette budskapet, og si en inderlig takk til Jesus som har gjort det mulig for meg og andre å formidle dette gode evangeliet om Jesu frelsende blod, gitt for deg.

Av Asbjørn Kvalbein

OPM798

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding