Gi en gave
Jeg har en prest
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Jeg har en prest

For en tid siden ble det fokusert på noen få prester som ikke gjorde jobben sin godt nok. Enkelte opptrådte beruset på jobb, glemte ut viktige avtaler, brøt taushetsplikten eller kom uforberedt til begravelser.

Jeg vil ikke baktale en yrkesgruppe, men peke på at om vi mennesker er full av feil, har vi en god øversteprest i Jesus. Han lever i dag, følger oss fra evighetens verden og gjør sin tjeneste på en fullkommen måte.

Jesus har ekte medlidenhet med oss når vi er svake, for han er prøvet i alt et menneske kan lide, likevel syndet han aldri. Derfor kan vi tre fram for Jesus i bønn. Stedet der han holder til, kalles nådens trone. Hos ham kan vi finne barmhjertighet og nåde som gir hjelp i rette tid, sier Bibelen.

Å, om jeg kunne formidle det til deg som kjenner deg ensom og avvist. Jesus Kristus er ingen fjern prest eller frelser, så ukjent med våre sår og behov at han ikke har peiling på hva vi opplever. Jesus har gjennom sitt liv på jorden og spesielt den avsluttende påsken opplevd det verste av umenneskelig behandling. Derfor har han en kjærlighet som er gjennomsyret av forståelse og medfølelse. Han er ikke en hvitkledd prest som står langt unna deg og hva du er oppe i.

Derfor kan du få hjelp når du er i nød. Han har gått gjennom det samme. Han vet hvor hjelpeløse vi kan føle oss. Derfor sier han at vi med stor frimodighet får lov å nærme oss vår øversteprest med alt som binder oss fast.

Han har hatt nærkontakt med det verste og kan gjøre det beste ut av det. Han ble såret for dine misgjerninger. Straffen lå på ham for at du skulle ha fred. Ved hans sår har du fått legedom. Det vi ikke kunne gjøre for oss selv, har Jesus gjort for oss. Ut fra sine sår gir han helbredelse til dine sår.

En kvinne var syk av lungekreft og hadde kommet til siste stadium. Hun hev etter pusten og var plaget av smerte. I hendene holdt hun et kors med en Kristusfigur på. Krusifikset var et smykke hun hadde fått av sin katolske bestemor.

En som kom på besøk, spurte: «Skal jeg hente en prest til deg?» Da løftet hun forsiktig opp korset som hvilte på dynen: «Takk skal du ha. Men jeg har en prest.» Hun holdt fast på ordet fra Skriften: «La oss derfor frimodig tre fram for nådens trone, så vi kan finne barmhjertighet og finne nåde som gir hjelp i rette tid.»

Av Asbjørn Kvalbein

OPM796

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding