Gi en gave
Så godt jeg kan
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Så godt jeg kan

Jeg har lest om en pensjonert metodist-biskop som aldri lot anledningene gå fra seg til å si et ord om Herren. En dag var han hos frisøren, en ung mann han gikk til fast. Det var så mange som pratet i salongen at biskopen kunne snakke personlig med frisøren sin, så han spurte: «Harry, hvordan kommer du og Herren ut av det med hverandre?»

«Vel,» svarte Harry, «jeg gjør så godt jeg kan, og det er godt nok for meg.» Biskopen sa ikke noe mer. Men da hårklippingen var ferdig, reiste han seg og betalte. Så sa han med et smil: «Harry, du arbeider så hardt at du fortjener en pause. Sett deg ned og ta en hvil og en cola. Så skal jeg klippe håret til den neste kunden.» Barbereren smilte og sa: «Biskop, jeg setter pris på dette, men det går ikke an.» «Hvorfor ikke?» spurte den gamle. «Jeg lover å gjøre så godt jeg kan.» «Ja vel,» sa barbereren, «men jeg er redd for at «så godt du kan» ikke er godt nok.» Da sa biskopen det som var et opplagt svar: «Harry, heller ikke er «så godt du kan» godt nok for Den allmektige Gud.»

Slik er det faktisk. Det eneste vi kan stole på når det gjelder å bli frelst, er å bli renset fra syndene våre ved Jesu Kristi dyre blod. Vi kan ikke gjøre oss selv rett ferdige til å møte Gud. Vi må stole på Guds rettferdighet, at han gjør oss rett ferdige til å møte ham. Denne Guds rettferdighet rekkes oss som en gave fra Jesus Kristus. Jesus sa en gang til Peter, som mente han var god nok: «Hvis jeg ikke vasker deg, har du ingen del i meg.» (Joh 13:8) Overfor mennesker er det flott å gjøre så godt vi kan. Men overfor Gud er det beste vi kan gjøre å innrømme at vår egen innsats ikke er god nok. La ham få frelse deg, så ufullkommen og syndig du er. Han vil selv ta seg av deg og føre deg inn til det evige livet – på grunnlag av hva Jesus har gjort.

Av Asbjørn Kvalbein

OPM794

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding