Gi en gave
Stripete barn
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Stripete barn

Det fortelles om en lærer som stilte elevene sine et spesielt spørsmål. Hva hun ville med det, vet jeg ikke. Men hun spurte: «Hvis alle de slemme barna ble malt røde og de snille barna ble malt grønne, hvilken farge ville dere da hatt?»

Ja, du kan jo tenke på hva du selv ville svart. Hvilken farge ville du hatt? Rød eller grønn? Et klokt barn i klassen svarte: «Stripete.»

Ja, det er vi vel alle: En merkelig blanding av godt og ondt, av slemme og snille egenskaper. Også den som kaller seg kristen, har syndige tanker, ord og gjerninger. Ingen må tenke at bare de som har fikset livet og lever skikkelig, kan være troende.

Men det er ett unntak fra det å være stripet: Jesus. Han er bare grønn, for å bli i lærerens bildebruk. Jesus er menneske, men samtidig er han Gud. Det viste han da han var her i verden i om lag 33 år. Både som Gud og menneske er han uten synd. Derfor kunne han bære syndene våre opp på korset og frelse oss fra syndens makt og herredømme.

Apostelen Peter skrev i Bibelen om hva Jesus har gjort: «På sin egen kropp bar han våre synder opp på treet, så vi skulle dø bort fra syndene og leve for rettferdigheten. Ved hans sår ble dere helbredet.» (1Pet 2:24) Så jeg vil invitere deg som er med oss nå, til å komme til Jesus og ta imot den frelsen som bare han kan gi.

OPM792

av Asbjørn Kvalbein

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding