Gi en gave
Motorsykkelen i graven
Lina trochez/Unsplash

Motorsykkelen i graven

Jeg har lest om Billy Standley, som døde tidlig i 2014. Han visste lenge før den tid at det gikk mot slutten, og han ville forberede en gjennomtenkt begravelse.

Han var en omsorgsfull far for fire barn, men han elsket nesten enda høyere en motorsykkel, en ekte Harley Davidson Electra Glide motorsykkel fra 1967. Gjennom hele atten år hadde Billy planlagt begravelsen sin. Han kjøpte tre ekstra gravplasser ved siden av sin kones grav. Han sørget for at det ble bygd en spesiell kiste av gjennomsiktig, stålforsterket plexiglass. Da han døde, sto sammen med ham i denne kisten hans elskede Harley Davidson. Både mann og motorsykkel ble gravlagt i den gjennomsiktige kisten.

Billy Standley er ikke den eneste som har ønsket å dra inn til det neste livet med stil. Tenk på faraoene i Egypt, som bygde de enorme pyramidene som gravmonumenter over seg selv.

Men hvordan skal vi tenke om dette? Bibelen sier: «Tomhendte kom vi inn i verden, og tomhendte må vi forlate den.» (1Tim 6:7) Når det ikke er flere dager i vår personlige kalender, når vi drar vårt siste sukk, da er det bare én ting som teller: Eier vi troen på Jesus Kristus som Herre og personlige Frelser fra alle våre synder? Setter vi vår lit til hans verk, blir vi invitert inn til himmelens gleder for evig tid. Med andre ord: Uten det rensende, dyre blodet fra Kristi offer vil vi både leve og dø i syndene våre, og en lidelse i all evighet blir skjebnen vi havner i. Men Guds gave er evig liv ved troen på Jesus Kristus.

Jeg vet ikke hvordan det gikk med Billy Standley. Kanskje den originale mannen likevel satte sin lit til Jesus, selv om motorsykkelen syntes å være det aller viktigste for ham. Vi skal ikke være opptatt av å dømme andre, men mye mer tenke på hvordan vi selv har det i forhold til evigheten. Den beste planleggingen av din egen utgang fra denne verden, er å komme i et godt forhold til Jesus Kristus.

av Asbjørn Kvalbein

OPM791

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding