Gi en gave
Kristne som anableps
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Kristne som anableps

Det fins en art av fisker som kalles anableps. De holder til i den vestlige delen av Atlanterhavet, tett ved Ekvator, og er helt spesielle.

De har fire øyne! Vel, for å si det mer presist: Øynene deres har en øvre og en nedre halvdel som kan opereres uavhengig av hverandre. De har to sett av øyeepler og linser. Det øvre øyet ser oppover og ser etter mat og eventuelle farer. Det nedre øyet hjelper å finne veien, som alle vanlige fiskeøyne. På en måte kan anableps-fiskene få med seg det beste fra to verdener. De kan følge med i en verden «der oppe» mens de samtidig er aktive i sitt naturlige element.

Anableps er gresk og betyr å se oppover. Egentlig bør alle levende kristne være anableps, slike som ser oppover. Vi ser som alle andre i en verden preget av strid og utnyttelse, svik og skuffelser. Men Guds folk ser også en verden der oppe, der vår kjære Herre Jesus gir oss del i sin fred, kjærlighet, rettferdighet og sannhet.

Er det en snev av motløshet i hjertet ditt i dag? Ser du bare bekymret på alt som skjer i deg og rundt deg? Eller løfter du blikket til Jesus, han som har overvunnet verden. Gud taler fra det høye gjennom ordet sitt og har lovet deg ved Kristus: «Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke.» (Hebr 13:5)

Bibelen sier til anableps-troende: «Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd. La sinnet være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.» (Kol 3:1-2)

OPM783

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding