Gi en gave
Han gjør deg sterk
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Han gjør deg sterk

Et av forbildene mine helt fra jeg var ung, var Martin Luther King. Han kjempet for borgerrettigheter for alle, også for de sorte i Amerika.

Men opprinnelig hadde han ikke tenkt å bli en samfunnsreformator, bare en vanlig hyrde i en menighet. Før han visste ordet av det, var han imidlertid løftet fram som leder for en sosial kamp.

Sent en kveld satt han på kjøkkenet hjemme, mens kona og datteren lå og sov i rommet ved siden av. Han kjempet med Gud i tankene. «Herre, jeg tror jeg gjør det rette, men jeg er så svak. Jeg mister motet.» Men da var det som Martin Luther King hørte en røst som sa: «Martin, stå opp for rettferdigheten, stå opp for sannheten. Så skal jeg være med deg.»

Det ble et avgjørende øyeblikk som bar ham videre, også da en bombe gikk av i innkjørselen hans tre dager senere.

Verken du eller jeg har fått det kallet som Martin Luther King fikk. Men vi har fått en vei å følge gjennom livet, enten den er synlig og mye omtalt, eller den skal føre oss inn i stillferdige hverdagsoppgaver.

Guds løfte gjelder i alle fall: «Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.» (Jes 41:10) Dette ordet har vært som et anker for mange som har gitt livet sitt til å tjene Gud i den hverdagen han har lagt opp for dem. Gud vil alltid oppfylle løftene sine. Samme hvor mørk natten er, samme hvor slemme kritikerne er, samme hvor bråkete fienden opptrer, så vil ikke Gud svikte deg. Stol på ham, og gå frimodig videre.

OPM780

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding