Gi en gave
Følge en levende leder
Lina trochez/Unsplash

Følge en levende leder

En spansk nasjonalhelt som ble kalt El Cid, levde i det ellevte århundre. Han seiret over maurerne, de muslimske erobrerne i Spania.

Etter at han ble drept i et slag, prøvde generalene å unngå panikk blant soldatene. Dermed ville de gi inntrykk av at El Cid var i live. De kledte opp liket i en rustning, bandt ham fast til hesten hans og festet et sverd til hånden hans. Men de bløffet ingen, spesielt ikke den mauriske hæren. Spanierne ble nedkjempet og flyktet i skrekk.

Sannheten er at en død mann er en dårlig leder. Tenker vi på det, vet vi at mange fulgte Marx og Lenin, men det de satte i gang, har ikke overlevd. Det er ikke vanskelig å finne andre eksempler.

Men kristendommen er annerledes. Vi kristne tror på en levende Herre. Da våre første foreldre, Adam og Eva, syndet, lovte Gud en frelser. Jesus kom, forkynte, gjorde godt, døde på korset og sto opp igjen fra de døde. Han for opp til himmelen og er mer levende enn noen gang. Han følger med oss og er i bønn for oss innfor Guds trone. Han skal seire til slutt, fordi han allerede har seiret over djevelen og all ondskap. Jeg ønsker for deg at du får leve i et godt og nært fellesskap med Jesus Kristus. Han vil være både din Frelser og Herre. Bibelen sier: «Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.» (Apg 4:12)

OPM779

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding