Gi en gave
Følg riktig gjeter
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Følg riktig gjeter

En turist var på besøk i et land i Midtøsten. Et sted hadde flere saueflokker blandet seg mens de drakk vann fra en bekk.

Etter at gjeterne hadde pratet litt sammen, kalte en av dem ved å rope «Manah, manah, manah». Det betyr «følg meg» på arabisk. Straks skilte sauene hans seg ut fra de andre og fulgte ham.

Den andre av de to gjeterne som var igjen, ropte også «manah, manah», og da fulgte sauene hans med ham.

Turisten sa: «Dette vil jeg prøve. La meg få ta på meg kappen din og se om jeg kan få resten av sauene til å følge meg.»

Gjeteren smilte lurt da turisten tok på seg kappen og ropte: «Manah. manah.» Men sauene reagerte ikke på en fremmed røst, ingen kom nærmere. «Vil disse sauene følge noen andre enn deg?» spurte turisten. «Jo. Av og til blir en sau syk, og da vil den følge hvem som helst.»

Er ikke dette noe vi ser i verden i dag? Noen mennesker er blitt åndelig syke ved å ha forlatt den gode hyrden. De har mistet troen på Gud og Jesus. De har ikke lenger mål og mening for livet, de vet ikke lenger hvem de er eller hvor de går. Dermed følger de hvem som helst som kan love lykke, fred eller en følelse av å bety noe.

Men jeg vil gi deg et råd: Følg den gode gjeteren, Jesus. Han var villig til å ofre livet sitt for å frelse deg. Han vil lede deg til vann der du kan hvile. Han har sagt: «Jeg er den gode hyrden.» Han er veien, sannheten og livet. Det fins ingen bedre vei, ingen større sannhet, ikke noe friskere liv. Den Herre Jesus er full av kjærlighet når han sier til deg: «Følg meg!»

OPM778

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding