Gi en gave

Bare de sårede

Når det er krig, kommer meldinger om hvor mange som er drept og hvor mange som er såret. De som tenker på dette rent militært, vil si at en såret person er like lite egnet til å kjempe som en død. Kald logikk plasserer dem i samme kategori. De sårede har ingen evne til å slå tilbake. De duger ikke til noe positivt, men er blitt en belastning. Den sårede er overlatt til å fortvile om sin skjebne. Ikke bare har han smerter, men han har ikke lenger noe å bidra med.

Er du såret eller føler at du er blitt en belastning for andre? Da skal du vite at i tjenesten for Herren er alt annerledes. Jeg vil påstå at i tjeneste for Herren er det bare den sårede som kan tjene.

Har du hørt om Helen Keller? Hun var både blind og døv. Helen Keller sa: «Jeg takker Gud for mine funksjonshemminger. For gjennom dem har jeg funnet meg selv, mitt arbeid og min Gud.»

Er du såret kan du lett bli lammet og dominert av selvmedlidenhet. Da Helen Keller sluttet å synes synd på seg selv, fant hun fram til denne sannheten: I tjeneste for Herren er bare den sårede soldaten brukbar. For Helen Keller gikk hele livet ut på å hjelpe de funksjonshemmede. Hun snakket deres språk, forsto deres frykt og hadde vandret gjennom de samme dalene av fortvilelse. Fordi hun var såret selv, kunne hun lettere lindre sårene hos andre.

Jesus led på korset den mest umenneskelige behandling som kan tenkes. Nettopp han kunne be om tilgivelse for menneskeheten. Her er kjærlighet fra et hjerte med empati og en sjel med medlidenhet. Det handler ikke om en prest i hvit kappe som står fjernt opphøyd, som ovenfra sier til oss: «Elsk din neste!» Nei, her er mennesket Jesus Kristus, Guds egen Sønn, som dør på korset for menneskenes synder. Kristus på korset, han som bærer de naglemerkede hendene, han er et levende eksempel på at «I kjærlighetens tjeneste kan bare den sårede soldaten gjøre nytte for seg.»

Av Asbjørn Kvalbein

OPM746

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding