Gi en gave
Trådløse meldinger
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Trådløse meldinger

Det hendte i 1910. En av de mest fryktede mordere på den tiden, den britiske legen Hawley Crippen, hadde drept kona si, partert liket og gjemt det. Så hadde han kjøpt billett, tatt med seg en elskerinne og dratt av sted med et dampskip som het Montrose, til Amerika.

Men akkurat da hadde man begynt å sende trådløse telegrammer. Skip etter skip fikk melding om å være på utkikk etter Hawley Crippen og damen hans.

Kapteinen på skipet Montrose sendte et telegram. «Jeg har en sterk mistanke om at morderen Crippen er om bord. Han har tatt bort barten og anlagt skjegg. Damen han har med, har kledd seg ut som en gutt. Men hun oppfører seg som en jente.»

En lang historie blir kort når jeg forteller at lovens lange arm nådde dr. Crippen da de var framme i Canada. Et massemedium var tatt i bruk til noe helt nytt. Og langsomt ble verden mindre.

Og så en hendelse fra hundre år senere. En prest satt i venterommet på et sykehus sammen med en familie. Moren skulle gå gjennom en omfattende operasjon på grunn av alvorlig sykdom. Presten ba alle sette seg tettere sammen så de kunne be. En jente i tyveårsalderen ba ham vente et øyeblikk mens hun lette i vesken sin. Så tok hun opp mobiltelefonen sin og trykket på en knapp. «Alt klart,» sa hun.

Presten trodde hun skulle ta et bilde. Derfor lukket han øynene, for å se litt mer from ut. Men det viste seg at det ble ikke tatt noe bilde. Bønnen ble tatt opp som et lydopptak. Så like etter at bønnen var nådd fram til nådens trone i himmelen, ble den sendt som en MMS-melding til moren som holdt i mobiltelefonen sin mens hun ventet på narkosen foran operasjonen.

Det var prestens første opplevelse med forbønn via mobil og satellittforbindelse.

Alt er blitt så selvsagt i dag. Teknikken kan brukes til mye ondt, men også til det gode. Når vi kan sende budskap over land og hav, så må vi ikke være i tvil: Gud i himmelen – høyt hevet over tid og rom – kan høre oss og sende hjelp i rette tid.

Bibelen sier: «De rettferdige roper og Herren hører, av alle deres trengsler utfrir han dem.» (Sal 34,18).

Det er svar underveis. Du kan bruke moderne teknikk til å be, oppmuntre og få mange med deg. I Jesus Kristus har Gud Fader en uendelig omsorg for deg og alle som har det vanskelig – enten du bruker mobiltelefon eller snakker til ham i ditt hjerte. Uansett – Herren Jesus lengter etter å få høre fra deg.

OPM712

Har vært publisert tidligere her på Noreapastoren.no

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding