Gi en gave
Hederspris til Asbjørn Kvalbein

Hederspris til Asbjørn Kvalbein

Kristent Radioforum sin hederspris 2011 går til Noreas webpastor Asbjørn Kvalbein.

Prisen ble offentliggjort under Kristent Radioforums sin konferanse i Grimstad i helga. Juryen, sammensatt av Geir Magnus Nyborg, Ragnar Sjølie og Vigleik Brekke, har grunngitt prisen slik:

"Asbjørn Kvalbein er en framtredende pionér i lokalradiosektoren. Han var ideskaper og første rektor ved Mediehøgskolen Gimlekollen. Det var i hans periode som rektor at radioeventyret i Norge begynte. Gimlekollen Radio var en av de første på lufta, den 14. februar 1982. Med dette begynte et stort lokalradiokapittel i Kristiansand. Han var også leder av Norea Radio i den tiden, og Norea startet tidlig med å knytte lokalradioer sammen gjennom ulike programmer. Kvalbein er en av dem som er mest å høre på kristne lokalradioer i Norge...

Kvalbein har en helt unik produksjonskapasitet og lager program med svært godt og variert innhold. Han har til nå laget mer enn 700 eksemplarer av flere av seriene sine, dette tilsvarer 2 år med daglige sendinger...

De siste årene har Asbjørn Kvalbein hatt et stort ansvar for Norea Radio Oslo. Han har drevet den mye ut fra sitt eget kontor på Fjellhaug. Det har på denne måten vært mulig å ha en kristen radio på lufta i vårt største lokalradiomarked..."

Juryen beskriver også Kvalbein som en som stadig har vært opptatt av å fornye og utvikle seg. Han har maktet å knytte radiomediet sammen med andre formater på web og i skrift. I dag er han kanskje mest kjent som Noreas webpastor.

Nærhet

Asbjørn Kvalbein var ikke selv til stede for å motta hedersprisen under Kristen Radiokonferanse. Men han talte til konferansedeltakerne via høyttalende telefon. Han uttrykte at det er en ære å få prisen, og at han vil fortsette produksjonen i og med at lokalradioer bruker det han lager.

I sin hilsning la han blant annet vekt på å ha nærhet i det en produserer for radiomediet.

Prisutdeler Kristent Radioforum er et paraplyorgan for kristne lokalradioer og kristne programprodusenter, og skal ivareta interessene til disse på forskjellige områder.

 

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding