Gi en gave
En mørk region med et skinnende lys

En mørk region med et skinnende lys

Millioner av barn og unge er født under krig og vokst opp med krig. De utgjør mer enn halvparten av befolkningen i Midtøsten og Nord-Afrika og er en ekstra sårbar gruppe. Mange piler peker i feil retning. Men når det er som mørkest skinner lyset desto klarere.

Statistikker om Midtøsten og Nord-Afrika er dyster lesning. Regionen betegnes som verdens mest urolige. Religionsfriheten blir stadig mer innskrenket, og tall fra 2011 viser at kun én prosent av verdens samlede kristne befolkning bor i denne store regionen[1]. Etter ti nye år med krig, terror og ekstrem forfølgelse av kristne er bildet trolig enda mer dystert i dag. Ifølge UNICEF er 6,8 millioner barn i denne regionen internt fordrevet, mens 5,8 millioner barn har flyktet til andre land. Rundt 15 millioner barn er uten skolegang på grunn av krig, fattigdom, diskriminering eller koronasituasjonen.

Vi kunne ha fortsatt med å dele dystre tall om barneekteskap, arbeidsløshet blant ungdom og mye mer. Men i mørket skinner lyset enda sterkere! Og jeg vil nå fortelle om ett av de største lysene i Midtøsten og Nord-Afrika.

Investering i morgendagen

– Barn er ofte de som lider mest når ting begynner å gå i gal retning, men de representerer også en mulighet for forandring, og vi er kalt til å svare på dette.

Denne flotte formuleringen fra vår TV-partner SAT-7 oppsummerer på mange vis vår felles satsing for å nå barn og unge i Midtøsten og Nord-Afrika med det skinnende lyset som evangeliet gir til alle mennesker. Norea inviteres på denne vakre måten til å være delaktig:

– Vi kommer med et budskap om håp, og vi ønsker å oppmuntre våre unge seere og støtte dem mentalt, fysisk og åndelig. Vi inviterer Norea til å stå sammen med oss i arbeidet med å plante frø i den gode jorden i dag, slik at den kan bære frukt i morgen. Bibelens løfte er at Ordet ikke vender tomt tilbake. Det kan hende vi må vente før vi kan se fruktene av det vi sådde, men vi kommer til å se løftene gå i oppfyllelse!

Denne invitasjonen har vi i Norea takket ja til. Nå ønsker vi å invitere deg også til å være med i dette viktige arbeidet blant barn og unge i Midtøsten. Til deg som allerede er med: Tusen takk!

I 25 år har barn og unge vært en viktig målgruppe for SAT-7, og i mer enn 20 år har Norea støttet dette viktige arbeidet. Det vil vi fortsatt gjøre med uforminsket styrke. Barn og unge vil få enda større prioritet i årene som kommer.

 

 

 

 

 

[1] Pew Research – 2011: Regional Distribution of Christians - https://www.pewforum.org/2011/12/19/global-christianity-regions/#_ftnme1

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer
Kristne vitnesbyrd på TV i...
Han vokste opp som muslim, men ville ikke bare vite om Gud. Han ville kjenne Ham.
Les mer
Mindre enn 1 %
Den delen av verden der det er minst kristne, er også den som er mest stengt.
Les mer
Troens Menn UNG
De tre bøkene i Troens Menn-serien har vært til hjelp for mange. Nå er ungdomsversjonen klar.
Les mer
Levende vann i sommertørken
Norea ønsker å utruste og inspirere kristne til misjonsengasjement, og å gi næring til troen.
Les mer
Forvandling i fengsler
I Kenya har Troens Menn-bøkene blitt brukt som samtaleopplegg blant innsatte, med gode resultat.
Les mer
Troens menn - svar på...
Lonnie Berger bad Gud om at noen måtte skrive et opplegg som utrustet kristne menn.
Les mer
En Jesus-soldat
- Gjennom Troens Menn er jeg blitt forvandlet til en Samurai - en soldat for Jesus.
Les mer
Frelst på skofabrikken
En kvinne fra Albania og hennes døtre ble kjent med Jesus gjennom et radioprogram de hørte på en skofabrikk. Programmet heter Håpets Kvinner,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding