Gi en gave
En mørk region med et skinnende lys

En mørk region med et skinnende lys

Millioner av barn og unge er født under krig og vokst opp med krig. De utgjør mer enn halvparten av befolkningen i Midtøsten og Nord-Afrika og er en ekstra sårbar gruppe. Mange piler peker i feil retning. Men når det er som mørkest skinner lyset desto klarere.

Statistikker om Midtøsten og Nord-Afrika er dyster lesning. Regionen betegnes som verdens mest urolige. Religionsfriheten blir stadig mer innskrenket, og tall fra 2011 viser at kun én prosent av verdens samlede kristne befolkning bor i denne store regionen[1]. Etter ti nye år med krig, terror og ekstrem forfølgelse av kristne er bildet trolig enda mer dystert i dag. Ifølge UNICEF er 6,8 millioner barn i denne regionen internt fordrevet, mens 5,8 millioner barn har flyktet til andre land. Rundt 15 millioner barn er uten skolegang på grunn av krig, fattigdom, diskriminering eller koronasituasjonen.

Vi kunne ha fortsatt med å dele dystre tall om barneekteskap, arbeidsløshet blant ungdom og mye mer. Men i mørket skinner lyset enda sterkere! Og jeg vil nå fortelle om ett av de største lysene i Midtøsten og Nord-Afrika.

Investering i morgendagen

– Barn er ofte de som lider mest når ting begynner å gå i gal retning, men de representerer også en mulighet for forandring, og vi er kalt til å svare på dette.

Denne flotte formuleringen fra vår TV-partner SAT-7 oppsummerer på mange vis vår felles satsing for å nå barn og unge i Midtøsten og Nord-Afrika med det skinnende lyset som evangeliet gir til alle mennesker. Norea inviteres på denne vakre måten til å være delaktig:

– Vi kommer med et budskap om håp, og vi ønsker å oppmuntre våre unge seere og støtte dem mentalt, fysisk og åndelig. Vi inviterer Norea til å stå sammen med oss i arbeidet med å plante frø i den gode jorden i dag, slik at den kan bære frukt i morgen. Bibelens løfte er at Ordet ikke vender tomt tilbake. Det kan hende vi må vente før vi kan se fruktene av det vi sådde, men vi kommer til å se løftene gå i oppfyllelse!

Denne invitasjonen har vi i Norea takket ja til. Nå ønsker vi å invitere deg også til å være med i dette viktige arbeidet blant barn og unge i Midtøsten. Til deg som allerede er med: Tusen takk!

I 25 år har barn og unge vært en viktig målgruppe for SAT-7, og i mer enn 20 år har Norea støttet dette viktige arbeidet. Det vil vi fortsatt gjøre med uforminsket styrke. Barn og unge vil få enda større prioritet i årene som kommer.

 

 

 

 

 

[1] Pew Research – 2011: Regional Distribution of Christians - https://www.pewforum.org/2011/12/19/global-christianity-regions/#_ftnme1

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding