Gi en gave
Himmelsk harmoni

Himmelsk harmoni

Som ung hadde jeg gleden av å synge i et ungdomskor. Vennskap og sosialt fellesskap var to viktige komponenter i kor-livet, og jeg ser tilbake på denne tiden med takknemlighet og glede. Det jeg husker aller best er imidlertid opplevelsen av å synge flerstemt sammen med de andre korsangerne.
Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon

Da vi som sang bass-stemmen satt for oss selv og øvde, kunne det til tider oppleves litt tungt og trått. Men da stemmen var øvd inn, og vi stilte oss opp og sang sammen med tenor-, alt- og sopran-stemmene, var situasjonen en ganske annen. Opplevelsen av å høre hvordan de ulike stemmene passet sammen som «hånd i hanske», og hvor fint de utfylte hverandre, sitter fortsatt igjen i minnet nå mange år senere. Så undres jeg av og til på hvordan samspillet erfares for dem som er med i et stort symfoniorkester – det må jo oppleves rent himmelsk!

Erfaringene fra tiden i ungdomskoret er på mange måter en parallell til livet som kristen. Som Jesu etterfølgere har vi ulik utrustning, og vi har fått tildelt ulike oppgaver. Ser vi bare på vår egen hverdag og vår egen tjeneste, kan vi til tider føle oss ganske maktesløse. Vi kan tenke at vår beskjedne innsats i Guds rike neppe monner så mye i den store sammenhengen. Samtidig som vi kjenner på vår egen utilstrekkelighet, er sjelefienden stadig ute etter å ta motet fra oss. Der han får slippe til med sitt renkespill, kan både lek og lærd bli overmannet av motløshet og avmakt.

Når slike tanker og følelser rammer oss, er det godt å kunne løfte blikket og se seg litt rundt – og ikke minst er det godt å bli minnet om hva Guds ord sier. I Bibelen kan vi lese at vi alle som lemmer på Kristi legeme har viktige oppgaver. Og hvem vet, kanskje er det nettopp dem som har en tilbaketrukket rolle, og som utfører oppgaver mer i det skjulte, som er de viktigste medarbeiderne i Guds vingård?

Du og jeg har ulik utrustning og ulike oppgaver, men sammen er vi Jesu hender, føtter, øyne og ører i verden. Som Hans etterfølgere skulle vi hjelpe hverandre frem på veien til himmelen idet vi trøster, oppmuntrer, styrker og støtter hverandre. Samtidig skulle vi gjøre vårt beste for å bidra til at stadig nye mennesker får lære Mesteren å kjenne som sin Frelser og Herre.

Vi har akkurat feiret at Jesus, Guds egen sønn, kom til jorden som et menneske. Gjennom sin død og oppstandelse gjenopprettet han det som gikk i stykker da de første menneskene gjorde opprør mot Gud. La oss be om at han vil hjelpe kristne verden over til å fungere godt sammen som trossøsken, i en himmelsk harmoni, slik Mesteren har tenkt at det skulle være. Da kan vi som Jesu etterfølgere være til hjelp for hverandre, og veiledere til frelse for mennesker som ennå ikke har tatt imot Ham.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer
Kristne vitnesbyrd på TV i...
Han vokste opp som muslim, men ville ikke bare vite om Gud. Han ville kjenne Ham.
Les mer
Mindre enn 1 %
Den delen av verden der det er minst kristne, er også den som er mest stengt.
Les mer
Troens Menn UNG
De tre bøkene i Troens Menn-serien har vært til hjelp for mange. Nå er ungdomsversjonen klar.
Les mer
Levende vann i sommertørken
Norea ønsker å utruste og inspirere kristne til misjonsengasjement, og å gi næring til troen.
Les mer
Forvandling i fengsler
I Kenya har Troens Menn-bøkene blitt brukt som samtaleopplegg blant innsatte, med gode resultat.
Les mer
Troens menn - svar på...
Lonnie Berger bad Gud om at noen måtte skrive et opplegg som utrustet kristne menn.
Les mer
En Jesus-soldat
- Gjennom Troens Menn er jeg blitt forvandlet til en Samurai - en soldat for Jesus.
Les mer
Frelst på skofabrikken
En kvinne fra Albania og hennes døtre ble kjent med Jesus gjennom et radioprogram de hørte på en skofabrikk. Programmet heter Håpets Kvinner,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding