Gi en gave
En dag....
Norea

En dag....

Den dagen Jesus inntar landet, og hele Somalia blir nådd med evangeliet om Ham, blir det fred i landet vårt. Det er jeg helt overbevist om.

Det er Hibo*, lederen for Håpets Kvinner på somali, som sier dette. Hun er overbevist om at evangeliet om Jesus en dag skal nå ut til hele Somalia. Hibo vet hva det koster å ta imot Jesus. Hun har ikke hatt kontakt med familien sin på 13 år, og fortsatt er det farlig for henne å ha forbindelse med dem. (*fiktivt navn)

Kristne venner

Hibo forteller at hun har vokst opp i en muslimsk familie som den eldste av syv søsken. På grunn av krig flyktet familien til nabolandet, Etiopia. Her ble Hibo student, og blant medstudentene fikk hun kristne venner. De fortalte henne mye om kristendommen, og til slutt tok hun imot Jesus.  I tre år holdt hun denne troen sin hemmelig for familien. Da mora og brødrene fikk greie på at hun var blitt en kristen, kom de for å overtale henne til å gå tilbake til islam. Dersom hun tok det valget, skulle de ikke gjøre henne noe vondt. Dersom hun fortsatte å være kristen derimot, ville de drepe henne.

-Han er min frelser

-Jeg har tatt imot Jesus, svarte jeg dem. - Han er min frelser og jeg kan ikke vende ryggen til ham. Jeg har bestemt meg for å være en kristen.

Etter dette forsøkte de på ulike måter å skade henne, men Gud var hennes beskytter. Siden da har hun ikke kunnet besøke familien sin. Det er farlig for henne som kristen.

Når ut til sine egne

Hibo fullførte studiene, fikk seg jobb og har i dag mann og to barn. For to år siden ble hun koordinator for Håpets Kvinner sine radioprogram på somali. Hun har altså valgt å aktivt evangelisere sin egen folkegruppe som er en av verdens minst nådde med evangeliet. Hva er det som gjør at hun velger Jesus og i tillegg vil være med å bringe evangeliet til sine landsmenn, selv til en så høy pris?

- Jeg har gitt livet mitt til Jesus. Han er min frelser. Jeg må følge Ham, og jeg ønsker inderlig å nå folket mitt med evangeliet slik at de også kan bli etterfølgere av Jesus.

Hibo har forventning til at hennes folk skal åpne opp for evangliet. Radioprogrammene er med på å gjøre dette mulig.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding