Gi en gave
Fortsatt har mindre enn én prosent av befolkningen i Japan tatt imot Jesus. Norea vil bidra til at flere, og da særlig menn, får høre verdens beste budskap, gjennom satsingen Troens menn.
Fortsatt har mindre enn én prosent av befolkningen i Japan tatt imot Jesus. Norea vil bidra til at flere, og da særlig menn, får høre verdens beste budskap, gjennom satsingen Troens menn. Pixabay

Troens menn i Japan

Visste du at blant verdens minst nådde folkegrupper, regnes japanerne for å være den nest største?

Av: Per Birkeli, daglig leder

Folkegruppen teller om lag 127 millioner mennesker. Til tross for at det har vært drevet misjon i landet i mer enn 50 år, har fortsatt mindre enn én prosent av dem tatt imot Jesus. Bør vi da konkludere med at det er en umulig oppgave å nå japanerne med evangeliet? Nei, selvsagt ikke. Vi skal fortsatt drive misjon i Japan. Men kanskje det kan være nyttig å tenke noen nye tanker for hvordan vi kan gå frem for å nå flere japanere med budskapet om Jesus.

Situasjonen er i dag slik at 7 av 10 kristne japanere er kvinner. Vi i Norea Mediemisjon har den siste tiden vært i bønn til Gud om at han vil vise oss hvordan skal gå frem for å føre flere japanske menn til Jesus. Det er Han som ved sin Hellige Ånd til syvende og sist kaller mennesker til omvendelse. Men alle som har tatt imot Jesus, og som er blitt hans etterfølgere på jorden, er på ulike måter Jesu hender og føtter. 

Japanske menn har ofte en sterk lojalitet til arbeidsplassen, omtrent som soldater har til sine overordnede. Høy arbeidsmoral er jo i utgangspunktet positivt, men bare inntil et visst punkt. Når lojaliteten til arbeidsgiver og kolleger blir så ekstrem at det går på bekostning av relasjonene til egen familie, så blir det usunt. I ytterste konsekvens kan en slik holdning være direkte destruktiv både for den enkelte familie og for samfunnet som helhet. 

Etter å ha drøftet situasjonen i Japan med nasjonale kristne og utenlandske utsendinger til landet, har det begynt å tegne seg et interessant bilde. Kan det tenkes at nøkkelen til å nå japanske menn med evangeliet om Jesus kan være å etablere små mannsgrupper? Vi tror det. Derfor lanserer vi nå Troens Menni Japan. Studieopplegget, som altså retter seg spesielt mot menn, er gjennomarbeidet og gundig utprøvd i en rekke land. Kall til omvendelse og etterfølgelse av Jesus går hånd i hånd med formidlig av kristne verdier for familieliv og samfunn. Undervisningen formidles både gjennom skriftlig materiell og via radio og Internett.

Vi har gode partnere i Japan som står klare til å lansere Troens Menn så snart som materiellet er oversatt til japansk, og de gir unisont uttrykk for at de tror dette kan være en nøkkel til å nå videre ut med evangeliet i dette landet. Vil du stå sammen med oss i bønn om at denne satsingen vil lykkes, og at arbeidet vil føre til et åndelig gjennombrudd i Japan? Tenk om vi på denne måten kunne bidra til å nå verdens nest største unådde folkegruppe med evangeliet om Jesus!

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding