Gi en gave

BRODERKJÆRLIGHET

En mann som heter Doug Nichols, har fortalt en gripende historie. Han dro til India i 1967 for å gjøre tjeneste for misjonsorganisasjonen Operasjon Mobilisering.

 Ganske snart ble han smittet av tuberkulose og lagt inn på et sanatorium, der han var i flere måneder. Doug kunne ikke språket, men han prøvde å dele ut kristen litteratur skrevet på pasientenes eget språk, ja, han tilbød kristne trykksaker også til sykepleierne og legene. 

Men alle sa høflig nei takk. De var nok ikke så begeistret for en rik mann fra Vesten som lå gratis på et sykehus drevet av det offentlige. For dem var naturligvis alle vestlige mennesker rike. 

Doug forteller: – De første nettene våknet jeg klokka to og hostet. Mens jeg hadde et slikt hosteanfall, oppdaget jeg en gammel og syk pasient som prøvde å komme seg ut av sengen. Han forsøkte å reise seg opp og sette seg på sengekanten, men så svak som han var, falt han tilbake i sengen. Jeg skjønte ikke hva han prøvde å gjøre. Han falt tilbake i sengen og gråt stille. 

Neste dag skjønte jeg hva som hadde skjedd. Han hadde prøvd å gå på toalettet. 

Stanken i sykesalen var forferdelig. De andre pasientene slengte fornærmelser mot den gamle. Sinte pleiere skubbet ham ufint fra side til side mens de gjorde rent. En hjelpepleier ga ham til og med en dask. Den gamle krøllet seg sammen og gråt. 

Neste natt våknet jeg igjen av at jeg måtte hoste så veldig. Igjen la jeg merke til at den gamle prøvde å reise seg. Jeg liker ikke vond lukt, og jeg liker ikke å blande meg opp i ting. Men nå sto jeg opp og gikk over til ham. Da jeg rørte ved skulderen hans, sperret han øynene opp i frykt. Men jeg smilte, la armen rundt ham og hjalp ham opp. 

Han veide ikke mye, for han var svært syk av tuberkulose. Jeg bar ham til toalettet, som bare var et skittent rom med hull i gulvet. Men jeg holdt ham og hjalp ham. Etterpå bar jeg ham tilbake til sengen. Da jeg la ham ned, kysset han meg på kinnet, smilte og sa noe jeg ikke forsto. 

Neste morgen ble jeg vekket av en pasient som ga meg en kopp varm te. Med hånden ga han et tegn om at han ønsket seg noe kristen litteratur. Etter som solen steg, spurte den ene etter den andre etter heftene mine. 

Da en evangelist kom innom en tid senere, en som forsto språket, fortalte han at mange av medpasientene hadde begynt å tro på Jesus etter å ha lest litteraturen. 

Hva skulle til for å nå disse menneskene med evangeliet? Det var ikke sunnhet, ikke evne til å snakke språket eller overbevisende argumenter. Det trengtes bare en tur på toalettet, fortalte Doug Nichols. 

Apostelen Peter skrev i sitt andre brev at vi «i gudsfrykten» skal vise «broderkjærlighet, og i broderkjærligheten kjærlighet til alle». 

En oppriktig broderkjærliget overfor en medvandrer kan åpne dører og bryte is der det er kulde og mistenksomhet.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding