Gi en gave

HJERTELAG

Hva har størst utstrekning, hva har størst volum? Fjellene? Verdenshavene? Universet? Nei, kapasiteten til menneskehjertet er størst.

Mennesket er skapt i Guds bilde, og menneskehjertet kan romme uendelig mye godt. Det kan strekke seg over en uendelig avstand i alle retninger. 

Hjertet kan omfatte en uendelighet av mennesker. Et hjertelag og en hjertenød kan favne millioner. 

Men en av verdens store tragedier er at vi tillater hjertet vårt å skrumpe inn – i den grad at det til slutt ikke har plass til annet enn oss selv. Et hjerte som er forstørret av medfølelse og et romslig hjertelag, har aldri tatt livet av noen. 

I Bibelen finner vi et vakkert eksempel på et slikt hjertelag. Apostelen Paulus forteller: «Jeg har en stor sorg og en stadig nød i mitt hjerte». Han har en kjærlighetens hjertenød: Han ønsker at hans eget, kjære folk, jødene, skal oppdage at Jesus av Nasaret er deres Frelser og Herre. Han kunne gjerne i kjærlighet gi livet sitt for dem. 

«For jeg skulle ønske at jeg selv var forbannet bort fra Kristus for mine brødres skyld, mine frender etter kjødet,» sier han. «Brødre, mitt hjertes ønske og min bønn til Gud for dem er at de må bli frelst.» 

Et slikt inderlig hjertelag, en så hengiven hjertenød, en så stor og romslig hjerteomsorg er verdier vi ikke må miste. For hjertet er aller mest lykkelig når det får banke for andre. Det har uendelig god plass – når vi utvider hjertet. 

Grytemakeren John Bunyan var en alminnelig håndverker i Bedford i England. Han forkynte i fritiden, og derfor ble han kastet i fengsel. Der skrev han den kjente klassikeren «Pilegrims vandring». 

Mye annet skrev han også, og i sin siste preken sa han: «Hvis du ser en sjel som har Guds bilde i seg, da elsk ham, elsk ham!» Han viste et Jesu Kristi sinnelag. Du blir lykkeligere hvis du gir folk en bit av ditt hjerte i stedet for en bit av din tanke. 

Det går an å elske så høyt og så godt at det gjør vondt. 

Det ligger en pekepinn i at ordet hjerte rimer på smerte. 

Når hjertet omfatter mange, og når det elsker med et overflodens hjertelag, da blir kjærligheten ofte smertefull. 

Det gode hjertelag identifiserer seg med dem som har det vondt, og tenker på om det kan hjelpe og støtte. 

Den dagen vi ikke kjenner lidelse for andre mennesker, den dagen blir vårt liv uten frukt. 

«For Gud er mitt vitne på hvordan jeg lengter etter dere alle med Kristi Jesu hjertelag,» skrev Paulus til menigheten i Filippi. Han elsket av hjertet. 

Det hendte noe enda lenger tilbake i tiden – for tre tusen år siden. Kong David talte og ba ved innvielsen av templet i Jerusalem. Han la merke til at folk hadde gitt til byggingen, og de hadde omsorg for Herrens hus. Da ba han: 

«Herre, du Abrahams, Isaks og Israels, våre fedres Gud! La dette alltid være ditt folks hjertelag og tanker, og vend deres hjerte til deg!» 

Han så at noe av det største folket kunne få, var en god hjerteinnstilling og et varmt hjertelag.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding