Gi en gave
Den lille julebibel
Svein Anton Hansen

Den lille julebibel

Evangeliet i et nøtteskall: Guds kjærlighet vist ved at Jesus ble sendt til jord, samt da han gav sitt liv for syndere slik at vi kan få leve evigheten i himmelen.

Både kristendom og Bibel i et nøtteskall – det finner vi gjerne i det vi omtaler som «den lille Bibel» i Johannes 3,16:

«For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

Disse ordene vil jeg anta er blant de mest siterte og brukte bibelversene, ikke bare i Norge, men blant kristne i mange land i verden. Ja, i disse ordene og denne setningen finner vi selve evangeliet i et nøtteskall. Her oppsummeres hva den kristne tro går ut på; Guds kjærlighet vist ved at Jesus ble sendt til jord, samt da han gav sitt liv for syndere slik at vi kan få leve evigheten i himmelen.

Bibelverset er egentlig også et julebibelvers. Første julenatt i Betlehem så menneskene det synlige tegnet, i kjøtt og blod, på at Herren Gud elsker oss mennesker. Julens budskap forteller oss om en evig og hellig Gud som viser sin kjærlighet til syndige mennesker som har vendt ham ryggen. Bibelverset og julens budskap sier ikke så mye om hva Gud følte. I stedet synliggjør kjærligheten seg ved at Gud gir. For det er ikke tanken som teller, men gjerningen. Og, Herren Gud gir oss Jesusbarnet, sin egen og eneste Sønn.

Ikke bare i adventstiden og julehøytiden, men gjennom hele året står Guds kjærlighet og innholdet i denne julegaven fast. Gud rekker deg sin kjærlighetsgave. Men, du vil aldri få nytte av den hvis du ikke åpner den. Gaven er gitt til alle mennesker, til alle tider og til alle folkeslag.

TRV 350

Av Svein Anton Hansen, Noreapastoren

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding