Gi en gave
Barn, uten å være barnslig
Pixabay/CCL

Barn, uten å være barnslig

Å møte Jesus på en barnlig måte, handler om å strekke ut dine tomme hender i hjelpeløshet mot han som kan fylle alle dine åndelige behov. Noe annet derimot, er det å leve barnslig.

«Jeg har fortsatt barnetroen min i behold.» «Barnetroen min holder for Gud!» Kanskje har du møtt noen som har sagt noe lignende. Eller du selv tenker slik om troen din. Positivt forstått - mange av oss fikk troen i gave av Gud da vi var barn. Andre ganger kan denne måten å uttrykke seg på nærmest framstå som en unnskyldning for ikke å ta troen personlig eller mer seriøs. Kan det heller være at troen har mistet framdriften, stoppet opp på et barnslig nivå?

Vanligvis når Jesus snakker om barn, så er det i positive vendinger, bl.a. det gode «ved å bli som barn» (Matt.18,3). Å bli som barn for å komme inn i Guds rike, betyr ikke at vi må bli uskyldige. Barn er langt ifra alltid så uskyldige som vi gjerne tror. Nei, når Jesus vil at du skal bli som barn, så vil han si deg at du i troens liv må bli totalt avhengig av Herren Gud. Som barnet som ikke kan yte noe eller prestere gode gjerninger for å være barn av sine foreldre, så kan heller ikke du gjøre deg fortjent til vennskapet med Jesus, til å være Guds barn.

Noe annet derimot, er det å leve barnslig. Da framstår jeg som umoden. Jeg er korttenkt og har liten eller ingen vilje til langsiktig tenking. Livet handler om umiddelbar behovstilfredsstillelse. Ja, alt dreier seg om meg og mitt.

I åndelig betydning er å leve barnslig å leve et grunt liv. Jeg lever på enkel åndelig føde, melk i stedet for fast føde (1.Kor.3,2; Hebr.5,12-13). Jeg makter ikke å vokse i nåde og kjennskap til Gud. De kristne møtene og innholdet skal være på mine premisser. Hvis jeg føler at jeg ikke får noe, opplever noe spesielt, så gidde jeg ikke gå flere ganger.

«Da jeg var barn, talte jeg som et barn, tenkte jeg som et barn, dømte jeg som et barn. Men da jeg ble mann, la jeg av det barnslige.» (1.Kor.13,11).

Hvis din barnetro ender opp med å leve på et åndelig eksistensminimum, så lever du dessverre umodent, barnslig. Derimot – å møte Jesus på en barnlig måte, handler om å strekke ut dine tomme hender i hjelpeløshet mot han som kan fylle alle dine åndelige behov. Så – start i dag med å legge av det barnslige, og kle deg i en barnlig tro.

TRV 383

Svein Anton Hansen, publ. 02.sept.-22

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding