Gi en gave
Slik som jeg er
Pixabay/CCL

Slik som jeg er

Tenk, du og jeg er kjøpt akkurat slik vi er, ikke slik Gud kunne ha håpet på at vi med alvorlige åndelige øvelser og seriøs skjerpings kanskje kunne makte å bli!

Hvordan må jeg være for at Gud skal ta imot meg? Hvordan trenger livet mitt å se ut for at jeg kan få komme til Jesus? Du som ønsker å ta dette med Gud og troen seriøst, du har trolig flere ganger tenkt over den himmelvide avstanden som eksisterer mellom deg som en synder og den hellige Gud. Så, hvordan i alle dager er det mulig å tette igjen dette gedigne gapet, i alle fall minske avstanden til Gud?

Finnes det nåde for meg akkurat slik som jeg er? Pastoren og salmedikteren Sigvard Engeset (1885-1974) synger evangeliet inn i sjelslivet vårt, de gode og evige nyhetene om Guds aksept av synderen, slik vi faktisk er.

«Slik som eg var kom eg til Gud og fekk jubla: Min Far!
Skuldig til døden for syndene mange,
bunden i lekkjer frå syndeveg lange.
Å, for eit under, han elsk til meg bar slik som eg var.

Gud vekker deg ikke hver morgen for å fortelle deg hvordan du egentlig bør være og oppføre deg i dag. Gud holder deg ikke våken hver kveld for å minne deg på hvordan han håper du kan bli bare du skjerper deg i morgen. Nei, i sin nåde tier Gud med sine rettmessige forventninger til sin fortapte skapning. Hvorfor? For kravene har Jesus selv oppfylt.

«Herren din Gud er i din midte, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop.» (Sefanja 3,17).

Tenk, du og jeg er kjøpt akkurat slik vi er, ikke slik Gud kunne ha håpet på at vi med alvorlige åndelige øvelser og seriøs skjerpings kanskje kunne makte å bli! Har Gud gitt oss opp? Har han ikke lenger tro på at vi kan prestere bedre? Nei, men vi må ikke gjøre lov og formaninger om til evangelium. Jesus kjøpte oss akkurat som vi er, så elendige vi enn måtte være. Vi ble kjøpt med hans blod. Prisen er betalt. Nåden er gratis, men den kostet Jesus livet.  

TRV 384

Svein Anton Hansen, publ. 05.sept.-22

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding