Gi en gave
Ufattelig trofasthet
Lina trochez/Unsplash

Ufattelig trofasthet

Det var travelt på legekontoret. Like etter klokka åtte kom en eldre mann på over åtti år. Han skulle ha fjernet noen sting fra hånden. Han sa til sykepleieren at han hadde det travelt, for han hadde en viktig avtale klokka ni, og han måtte ikke komme for sent.

Sykepleieren fikk de nødvendige personopplysningene og visste at det ville ta minst en time før legen hadde tid til å møte ham. Men han så stadig på klokka, og hun bestemte seg for å se om hun kunne hjelpe mannen. Hun så på hånden, at den så god ut, og dermed fikk hun klarsignal fra legen for selv å fjerne stingene. Mens hun forsiktig gjorde dette, kom hun i prat med åttiåringen. «Så du har en viktig avtale klokka ni?» spurte hun. «Ja, jeg har samme avtale hver morgen. Da drar jeg til sykehjemmet for å spise frokost med kona mi.» «Ja, du er jo en så kjekk mann, så jeg er sikker på at det er dagens høydepunkt for henne.» Mannen smilte og sa: «Hun vet ikke hvem jeg er. Hun har hatt Alzheimers sykdom en god stund. Hun har ikke kjent meg igjen de siste fem årene.» Sykepleieren ble overrasket og sa: «Så du fortsetter å dra dit hver eneste morgen, selv om hun ikke vet hvem du er?» Mannen smilte, klappet sykepleieren på hånden og sa: «Hun vet ikke hvem jeg er, men jeg vet hvem hun er.»

Er det ikke fantastisk? Det kaller jeg ufattelig trofasthet. Og det får meg til å tenke på Jesus. Også om du og jeg ikke kjenner Jesus igjen når han kommer på besøk i hverdagen vår, så er han der. Han har gitt deg mye velsignelse gjennom årene. Han er trofast om vi er troløse.

Jeg håper at du, mens du ennå har tankelivet i behold, takker Jesus for at han har omsorg for deg. Han kan du alltid vende deg til – med takk og bønn. Jesus har en ufattelig trofasthet.

Av Asbjørn Kvalbein

OPM795

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding