Gi en gave
Es gibt keinen Gott
Foto: Jim Semonik/Pixabay

Es gibt keinen Gott

På 1800-tallet passerte en prest en ølkneipe i Tyskland. Fra innsiden av baren kom et rop, en rusten stemme som sa: «Es gibt keinen Gott – Det fins ingen Gud». Presten var ikke sikker på om han hadde hørt rett, så han snudde seg og gikk inn i baren. Han var ikke kommet mer enn tre skritt forbi dørterskelen før setningen lød en gang til. Denne gangen ble det ropt høyere, og tonen var litt mer aggressiv.

Presten kunne naturligvis blitt provosert. Men han ville ikke bli trukket inn i et slagsmål. Han gjorde noe helt annet enn alle i baren hadde ventet. Han gikk helt bort til den sinte mannen, lente seg mot disken, la hånden på skulderen hans, så ham inn i øynene og sa: «Meine Freunde – min venn, det du sa nå, er ikke noe nytt. Bibelen er enig med deg. Bibelen sier det samme: ‘Det er ingen Gud’».

Den fulle mannen, som hadde knyttet nevene til en slåsskamp, ble helt forbløffet av prestens milde tone. Han stammet og sa: «Å, jeg visste ikke at Bibelen sier at det ikke er noen Gud».

«Joda, sa presten. Du kan slå opp og lese selv. Du finner det i begynnelsen av Salme 14: ‘Dåren sier i sitt hjerte: Det er ingen Gud. … Herren skuer fra himmelen ned på menneskenes barn for å se om det er noen forstandig, noen som søker Gud.’»

Presten fortsatte: «Det er naturligvis en stor forskjell på deg og den mannen Bibelen snakker om. Dåren i Bibelen holdt meningen sin for seg selv. Han sa det bare i sitt hjerte. Men når du roper meningen din ut i en bar, har du løftet dårskapen til et nytt nivå.»

Hundre og femti år senere møter vi vantro og avvisning av Gud overalt omkring oss. De som ikke tror, er kanskje enda mer på offensiven enn før. Derfor skulle jeg ønske vi kunne ha den milde og kloke måten å ta det på, som den gamle presten. Vi trenger ikke kalle noen for dårer. Men tenk om vi kunne få brakt til alle at det er godt å kjenne Gud og lære ham å kjenne gjennom Jesus Kristus.

«Alle burde kjenne til hvem Jesus er,» lyder det i en sang. Jeg blir mer og mer glad i Jesus for hver dag som går. Han har tilgitt syndene mine og lovet meg en evig fremtid sammen med ham. Nå ser Gud ned på menneskenes barn for å se om det er noen som er så forstandige at de søker Gud. Ser han deg?

OPM706

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding