Gi en gave
Å drømme seg våken
Pixabay/CCL

Å drømme seg våken

Når Gud ved evangeliet får tenne troslivet i brann, da vil du også drømme deg våken med alt du ønsker å gjøre for Jesus.
Svein Anton Hansen, publ. 25.november-22

Det hender sikkert også med deg, som med de fleste andre, at du av og til blir liggende om natten og ikke får sove. Tanker og bekymringer kverner i hodet; alt du ikke fikk gjort ferdig i går, alt som ligger og venter til dagen etterpå. Tunge tanker har en tendens til å gjøre en lang og god natts søvn og hvile til nettopp en drøm.

Jeg fanget opp følgende setning i en ukjent sang: «Du som drømmer deg våken med alt du skulle ha gjort.» - Å drømme seg våken. Ja, alt ugjort som ligger og venter, det holder meg våken. For de fleste av oss er heldigvis slike våkenetter en flyktig gjest.

Men, vi kan også forstå uttrykket: «du som drømmer deg våken med alt du skulle ha gjort» på en annen måte. Positivt forstått kan drømmer om framtiden holde deg våken. Visjoner om det du håper på, fremtidsbilder av en ønsket virkelighet, gjør deg så forventningsfull at du nesten ikke kan vente med å gå i gang med neste prosjekt.

Apostelen Paulus hadde en gang en slik drømme-opplevelse. «Om natten hadde Paulus et syn: Han så en makedonier som sto der og bønnfalt ham og sa: Kom over til Makedonia og hjelp oss! Da han hadde sett synet, prøvde vi straks å komme over til Makedonia. For vi skjønte at Gud hadde kalt oss til å forkynne evangeliet for dem.» (Ap.gj. 16,9-10)

Om dette synet skjedde i våken eller sovende tilstand, sier ikke bibelteksten noe om. Uansett, det virker som om Paulus og hans misjonsteam så raskt som mulig prøvde å komme over fra Lille-Asia (dagens Tyrkia) til Makedonia i Europa. Synet, drømmen om å dele evangeliet med europeerne holdt Paulus våken.

Når drømmer og visjoner om Guds Rikes framgang mangler, da sløves du inn i en sovende tilstand. Når Gud ved evangeliet får tenne troslivet i brann, da vil du også drømme deg våken med alt du ønsker å gjøre for Jesus.

TRV 162

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding