Gi en gave

Du som sliter med seksuell umoral, fatt mot!

Dette var tema under bibeltimen lørdag, den nest siste dagen av konferansen i Cape Town. Pastor Calisto Odede tok for seg Efeserne kapittel 5 og 6. Han sa at ingen er immun mot seksuelle fristelser som djevelen sender i vår vei. - Men, Jesus gir oss nye sjanser.

Hver dag under denne store misjonskonferansen i Sør-Afrika har ulike bibeltimeholdere gått gjennom et kapittel hver i Paulus brev til Efeserne. Dermed har en berørt viktige emner som kristne møter i hverdagen. Idag tok pastoren fra Kenya, Calisto Odede, et oppgjør med kristne som skikker seg lik verden, pekte blant annet på seksuelle fristelser. Dette er et av djevelens verste våpen, fordi det rammer oss alle. Pastoren fortalte en illustrasjon:

- En mann ble sett jakte på et vortesvin. Han ble fortalt, loven sier du skal ikke gjøre dette. Mannen svarer, det står jeg skal ikke spise vortesvinet, men det står ingenting om å jakte på det.  Senere ble han sett slakte vortesvinet. Han ble igjen fortalt hva loven sa, men svarte at det står jeg skal ikke spise, men det står ingenting om å slakte det. Senere ble han sett grille vortesvinet. Han forsvarte seg igjen med at loven sier ingenting om grilling av et vortesvin. Så smakte han på det, og tenkte at loven sier jo ingenting om å smake. Uheldigvis smakte han opp hele vortesvinet...

Men, understreker pastoren, Jesus gir oss alle nye sjanser hvis vi angrer og søker oppgjør, og da er det viktig med kristne fellesskap. Han fortalte videre en en historie om et brødrefellesskap i Kenya:

- De delte de de var opptatt av. Hvis en ville starte en bedrift, så sa han det, og så fikk han hjelp. Hvis en annen ville gifte seg, så sa han det, og av og til fikk han også hjelp til dette. Hvis en hadde problemer med en synd, så delte han dette også. På denne måten bygde man hverandre opp. De hadde faste steder i bushen hvor de ba. Hver mann fulgte sin sti til bønnestedet. Hvis det gikk lenge mellom hver gang, så tok de andre kontakt: - Bror, det vokser mye gress på din sti til bønneplassen, Er det noe vi kan hjelpe med?

Etter talen ble alle de 4300 deltakerne oppfordret til å dele med hverandre utfordringer. Straks begynte summingen i den enorme konferanse-salen. Kristne fra 197 land har åpenbart mye å dele med hverandre. I morgen er det nattverds-fellesskap. Kanskje var hensikten nettopp dette, å gi en mulighet til oppgjør. Da kan man imorgen bli fornyet i nattverden, reise hjem igjen ren og rettferdig i Jesu navn, klare til en ny innsats for å bringe evangeliet ut hjemme og til hele verdens folkeslag.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding