Gi en gave
Ropet om hjelp
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Ropet om hjelp

"Om natten hadde Paulus et syn. Han så en makedonier som stod og kalte på ham og bad: ‘Kom over til Makedonia og hjelp oss!’ Da han hadde hatt dette synet, forsøkte vi straks å komme til Makedonia." (Apg. 16, 9-10)

Det minner om da Peter og de andre fikk så mye fisk at noten holdt på å revne. De trengte hjelp fra den andre båten (Luk. 5, 7). Også i dag lyder det samme ropet, enten fordi høsten er stor eller arbeiderne få (Matt. 9, 37). "Kom og hjelp oss!" lyder fra mange misjonærer og organisasjoner i verden. Det lyder også fra ensomme kristne i bygder rundt om i vårt eget land. Jeg har selv hørt ropet i Finnmark. "Vi trenger flere som vil bo her og være lys i mørket." Hvem lytter, og hvem reagerer, som det står om i Jesaja 6 (v. 8)?

Paulus og de andre så mennesker bli frelst og helbredet fordi de kom. Peter og disiplene berga hele fangsten fordi de fikk hjelp. Den som er villig til å dra dit ropet lyder, får være med på det store Gud gjør. Og hvor hører du et rop i dag? Er det i ditt nabolag? Er det i din krets? Eller er det fra noen misjonærer og organisasjoner der ute som du kan få være med å be for og eventuelt støtte med penger? Sammen berger vi fangsten!

Av Eli Fuglestad.

TFT 610

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding