Gi en gave
Ny begeistring
Foto: Christin Hume/Unsplash

Ny begeistring

"Men også dere skal vitne, for dere har vært hos meg fra begynnelsen av." (Joh. 15, 27)

Jesus hadde nettopp sagt at Helligånden skulle komme og vitne om Ham. Og sammen med Ham skulle også disiplene vitne, slik vi kan lese om i Apostelgjerningene (5, 32). Begynnelsen det er snakk om, er begynnelsen av Jesu gjerning. Men for meg ble det også et ord om alle som har vært kristne fra begynnelsen av livet.

Som kristen hele livet, kan noen misunne de nyfrelste. Disse nyfrelste er så begeistret, så forandret. Det er så stor forskjell på før og nå. Det blir liksom litt traust og kjedelig med den som har levd som den lydige hjemmeværende, som vi leser om i lignelsen om den bortkomne sønn (Luk. 15, 29). Men husk farens svar der: "Min sønn! Du er alltid hos meg, og alt mitt er ditt."(v. 31).

Helligånden er gitt like mye til den som alltid har vært kristen, som til den som er ny på veien. Begge har lik tilgang til gleden og fellesskapet (Sal. 36, 9). La oss alle søke denne gleden i fellesskapet med vår himmelske Far og vitne om Hans rike nåde! Så var det kanskje det vi trengte i dag, det å faktisk søke til denne gleden som vi har tilgang til – hos Far. Og fryde oss og glede oss sammen med Ham. For da vil det smitte over!

Av Eli Fuglestad. 

TFT 609.

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding