Gi en gave
Levende leire
Unsplash/Aaron Burden

Levende leire

"Når karet han holdt på å lage av leire, ble mislykket i pottemakerens hånd, laget han det om til et annet kar, slik han syntes det var riktig." (Jer.18,4)

Dette handler om Gud som en pottemaker, og hvordan Han jobber med oss troende. Men blir noe av det Gud gjør mislykket? Er jeg mislykka?

Jeg har hørt pottemakere si at leiren lever liksom sitt eget liv. Noen dager spiller den ikke på lag, mens andre ganger er den svært så føyelig. Det er til ettertanke. Leire er ikke levende slik som vi mennesker er levende, men det viser tydelig at vår vilje og vår villighet spiller inn når Gud arbeider med oss.

Gud gjør aldri feil. Men Han er avhengig av at vi bøyer oss under Hans hånd, for at Han skal kunne forme oss slik som Han ser er best. Han tvinger oss aldri til å bli noe vi ikke vil være. Og lar vi oss forvandle, blir vi først og fremst noen som forstår Guds vilje. Og Guds vilje, eller Guds ønske, er at alle skal bli frelst og elske Ham, står det, (Matt. 22, 37-38; Rom. 12, 2; 1. Tim. 2, 4). Hvordan er det med deg i dag? Kjenner du at du er i en prosess der Gud jobber med deg? I så fall ber jeg deg om å fatte mot. For i enden av den prosessen venter et produkt som Han vet vil være veldig, veldig bra!

Av Eli Fuglestad. 

TFT 613. 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding