Gi en gave
Den viktige forlikelsen
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Den viktige forlikelsen

"La gaven ligge foran alteret og gå først og bli forlikt med din bror. Så kan du komme og bære fram offergaven din!" Matt 5,24 

Verset står i en sammenheng hvor Jesus kommer med en ny lære. Gjentatte ganger står det: "Men jeg sier dere:" (v. 22, 28 m.fl). Og det står at folket var slått av undring over hans lære, for han lærte dem med myndighet (7, 29). Reagerer vi likedan? Poenget til Jesus i alt dette, var å peke på tanken bak budene. 

 Dagens vers kommer etter ordene om at det er galt å drepe, men også å si stygge ting til andre - og med det kanskje drepe gleden eller selvfølelsen. Blir vi minna på ei slik synd, vil Jesus at vi oppsøker den det gjelder og ber om tilgivelse så snart som mulig. Det er fryktelig ydmykende, men du, så frigjørende og helbredende også! Og uansett er det mye mindre ydmykende enn at den fornærmede går og snakker til andre om oss, som så vil dømme oss.. (v. 25-26). Vi feiler lett, men å be om tilgivelse kan rette opp i mye! Og hvis du også ble minnet på noe i dag, som du har gjort feil mot noen, velg å ta det tunge skrittet og gå og bli forlikt med vedkommende. Jeg kan love deg; du vil føle deg fri og glad etterpå!

av Eli Fuglestad

 

TFT573

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding