Gi en gave
Kloke mennesker med lys over livet
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Kloke mennesker med lys over livet

"Pass derfor nøye på hvordan dere lever, ikke som tåpelige mennesker, men som kloke, så dere kjøper den rette tid, for dagene er onde." Ef. 5, 15-16 

Dette og lignende vers kan virke tyngende og krevende. For hvordan gjør vi det egentlig, sånn helt konkret i hverdagen? Ja, det er spørsmålet. Og så leter vi kanskje etter en svært spesifikk oppskrift; gjør ditt, ikke gjør datt og  videre. Svart/hvitt, enkelt å forholde seg til, lett å peke på at vi gjør rett. Men vi må ikke glemme ordet derfor, for det er det som legger grunnlaget for alt det andre. Derfor peker på noe i forveien, og der skriver Paulus om at vi som en gang var mørke, er nå lys og Kristus lyser for oss! 

 Når Kristus får skinne for oss, får vi lys over livet vårt. Vi ser forskjell  rett og galt, vi får hjelp til å ta gode valg, vi får håp og - ja, lys. På grunn av dette blir det jo også svært synlig for andre det vi gjør og måten vi lever på. Men alt handler om fellesskapet med Herren, at Han får lyse for oss i hverdagen. Så kan vi få øve oss på det i dag, å være bevisste, å være kloke, men mest av alt å søke til Lyset!

 av Eli Fuglestad

 

 

 

 

TFT 582

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding