Gi en gave
Forsvar av håpet
Unsplash/Aaron Burden

Forsvar av håpet

"Vær ikke redde for dem, og la dere ikke skremme, men hold Kristus hellig som Herre i hjertet! Vær alltid beredt til forsvar når noen krever dere til regnskap for det håp dere eier." 1. Pet. 3, 14-15 

Det kan virke skremmende å skulle stå klar med svar på alle teologiske spørsmål og innvendinger. Media løfter fram så mye. Må jeg mene noe om alt? Det er håpet vi eier som vi skal kunne forsvare! Og da ikke først og fremst i en diskusjon, men i samtale med folk. Om noen oppriktig lurer på hva du tror på og hvorfor du tror, så kan du fortelle om din trosreise, om opplevelser med Herren og håpet om Himmelen (1. Pet. 1, 13). 

Noen diskusjoner kan være sunne å ta for den som er i stand til det. Men det finnes tåpelige diskusjoner som bare skaper strid og som ingen lærer noe av, og de skal vi droppe, sier Bibelen (2. Tim. 2, 23). Utgangspunktet for et forsvar er uansett å holde Jesus hellig som Herre i hjertet. Det er Han vi må søke til først. Men vi skal få fokusere på Jesus og holde Ham hellig i hjertet vårt, og så skal vi få frimodig dele vitnesbyrdet til den som vil høre!

 

Av Eli Fuglestad

TFT586

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding