Gi en gave
Bearbeidingens møysommelige arbeid
Kelly Sikema/Unsplash

Bearbeidingens møysommelige arbeid

"Men noe falt i god jord. Det skjøt opp, vokste og bar frukt: noe tretti foll, noe seksti foll og noe hundre foll." Mark. 4, 8 

Av lignelsen om såmannen kan vi få inntrykk av at det gjelder å strø om seg med Bibelvers i hytt og vær. Bibelen sier jo også at Guds Ord vender ikke tomt tilbake (Jes. 55, 11). Men alle med noe kjennskap til dyrking, vet at den gode jorda er den som er bearbeidet. Før vi kan dele evangeliet med andre, må kanskje en skog av misforståelser ryddes vekk. Hjertejorda må pløyes. 

 I prosesser som snur ting på hodet i livet eller tankene og åpner hjertet, trengs det medvandrere. Gode gjerninger, fellesskap og vennskap rydder plass for Guds Ord og åpner hjertene. Forbønn og faste bearbeider hjertegrunnen på dypet. Alt dette tar tid! Men det baner vei for at vi eller noen andre kan så inn Guds Ord, så det bærer rik og varig frukt. La oss ikkeglemme forarbeidet; altså å bearbeide. Det ligger i ordet; be og arbeide. En dag kan vi så! Så hva er det som trengs rundt deg i dag? Er det misforståelser som må ryddes vekk? Er det noe som må behandles, noe som må fram i lyset? Hva kan du hjelpe de rundt deg med, som kan rydde plass for Guds Ord?

Av Eli Fuglestad

TFT580

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding