Gi en gave
Herren er trofast og pålitelig
Foto: Christin Hume/Unsplash

Herren er trofast og pålitelig

"Du er konge gjennom alle tider, du hersker fra slekt til slekt. Herren er pålitelig i alt han sier, trofast i alt han gjør." Sal 145,13 

Hvis du ikke har den nyeste oversettelsen,  vil siste del av verset mangle. Den biten ble oppdaget i Qumran og er lagt til i etterkant, og gjør salmen til en fullstendig alfabetsalme. Og for noen gode ord! Det gir trygghet at Herren er konge gjennom både tider og slekter. Vi kjenner det igjen i landet vårt med kong Harald som har vært der mens politikere har kommet og gått. Jeg tror at det er godt for oss som nasjon med et samlingspunkt som er politisk uavhengig og som ikke skiftes ut så ofte. 

 Herren Jesus er de kristnes samlingspunkt, uavhengig av de ulike retningene og utrykkene vi har. Han blir gjennom alle tider. Det danner også grunnlaget for at Han er pålitelig og trofast. Bare den som varer ved, kan virkelig holde løfter! Som det står i 1. Tessalonikerne: "Han som kaller dere, er trofast; Han skal gjøre det." (5, 23-24). Det er gode ord å ta med oss ut i dagen i dag. Herren er der. Han var der, Han er der og Han skal være der i morgen også! Han er trofast, Han er pålitelig!

av Eli Fuglestad

 

TFT572

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding