Gi en gave
"Gud, hvor er du"?
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

"Gud, hvor er du"?

"Folk klager over alle som undertrykker, og roper om hjelp mot mektige stormenn. Men ingen spør: "Hvor er Gud, min skaper, han som lar lovsang lyde om natten". (Job 35, 9-10)

Jobs bok er ei annerledes bok med en sterk fortelling om lidelse. Jeg er glad den finnes i Bibelen. Det er også blant annet to søstre i Sentral-Asia. De ble faktisk frelst da de leste Jobs bok! Endelig leste de om lidelse de kunne kjenne seg igjen i.

Så er det også lett for oss mennesker å klage, både når vi har grunn til det og ikke. Vi skal få være ærlige om situasjonen og oss selv og rope om hjelp. Men det er noe med det å løfte blikket og søke Gud - for den Han ER. Paulus skjønte det (Fil. 3, 8) og erfarte det (Apg. 16, 25), forteller Bibelen. Jeg fikk en gang en lovsang ifra Gud, midt i ei mørk tid. En sang som pekte på Ham og hjalp meg å løfte blikket. Sangen bar meg gjennom og var mat for ånd og sjel. Jeg bruker den fortsatt. Og igjen og igjen får jeg løfte blikket og søke Ham. Som det står i Jesaja 44: "Jeg vet ikke om noen annen klippe." (v. 8) Ta med deg ordene i dag, at når du har det vanskelig, kan du spørre «Gud, hvor er du?», og være trygg på at Han lar lovsang lyde i den mørke natten!

av Eli Fuglestad

TFT344

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding