Gi en gave
Lukas 24, 25-26
Julia Tebbs_Unsplash

Lukas 24, 25-26

Dagens bibelvers står i Luk. 24, vers 25-26: Da sa han til dem: "Så uforstandige dere er, og så trege til å tro alt det profetene har sagt! Måtte ikke Messias lide dette og så gå inn til sin herlighet?"

Jesus sa dette til to disipler på vei til Emmaus den dagen Han ble levende igjen. Og der er to ting jeg legger merke til. Det står at «de samtalte om alt som hadde skjedd. Mens de nå snakka sammen og drøftet dette, kom Jesus selv og slo følge med dem." (v. 14-15). Et viktig poeng! Også når vi snakker sammen og drøfter ting, ønsker Jesus å være med. Inviterer vi Ham inn? 

Det andre er at det står: "Deretter begynte han å utlegge for dem det som står om ham i alle skriftene, helt fra Moses av og hos alle profetene." (v. 27). Disiplene kom ikke noe videre i drøftinga si før Jesus fikk slippe til med forklaringer. Han brukte Det gamle testamentet som var deres skrift på den tida. Vi har Bibelen. 

Drøfting er vel og bra, men vi kan også være trege til å tro. Vi trenger Jesus for å forklare ting for oss, og Han gjør det med Bibelen! Så når du setter deg ned med Bibelen, sett deg sammen med Jesus. Inviter han med så han kan forklare.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding