Gi en gave
Iran

Afghanistan og Iran

Målgruppe: Farsitalende (inkl. Dari)
Folketall: 82 millioner i Iran, men det finnes også flere iranere i utlandet.

12 millioner daritalende i Afghanistan
1.19 % evangelisk kristne (Iran)

0,01 % evangeliske kristne (Afghanistan)
Partner: SAT-7-Pars

I mange år har forfølgelsen av kristne vært ganske ekstrem i Iran. Som aldri før trenger dette folket å bli kjent med Fredsfyrsten. Vi takker Gud for at han lar en stor vekkelse gå over dette prøvede landet i vår tid. Kristne TV-sendinger er et svært nyttig verktøy for denne vekkelsen som pågår.

Norea samarbeider med Sat-7 Pars, som deler de gode nyhetene om Jesus til millioner av seere i Iran, Afghanistan, Tadsjikistan og andre farsitalende land i Europa og Asia. I mai 2017 fikk SAT-7 PARS som den første og eneste kristne TV-kanalen sendetid på en ny satellitt, Yasat, i tillegg til den de allerede var på fra før. Dette har åpnet dørene slik at sendingene også kan sees i Afghanistan. Siden den gang har tilbakemeldingene fra seere i Afghanistan vært økende. Den dramatiske situasjonen som har oppstått etter Talibans maktovertakelse i Aghanistan høsten 2021 har forverret situasjonen ytterligere for de svært få kristne i landet. De kristne TV-sendingene via satelitt er sammen med radiosendinger nå den eneste kilden til kristen formidling inn i Afghanistan. SAT-7 Pars har direkte kontakt med flere seere som trenger noen å snakke med og som in sin fortvilelse roper til Gud.

I dette Noreabladet kan du lese mer om vårt arbeid i Iran.

Norea støtter særlig programmer som retter seg mot kvinner, barn og unådde i Iran, Afghanistan samt i Midtøsten og Nord-Afrika generelt. Du kan lese mer i boksene over. Lenger ned på siden finner du også et program fra Norea-TV som setter fokus på vårt TV-arbeid i Iran.

 

Bønn for Afghanistan og Iran

Gode Gud, vi ber for disse landene. Vi ber om at de kristne tv-sendingene kan få være en kilde til tro, og styrke de få kristne som er der. Vi ber også for de som har måttet flykte og som befinner seg blant annet i Norge. Måtte de møte deg her.

TV-program fra Norea: Forfølgelse hindrer ikke troen i Iran
Aktuelt fra prosjektet
Afghanistans eneste håp
– Det var som om noen plutselig rev grunnen bort under føttene mine, forteller mannen. – Et øyeblikk trodde jeg at begge trommehinnene mine...
Les mer
Vi roper til Gud!
Hele verden følger med på hva som skjer i Afghanistan. Vi blir alle berørt av sterke bilder og historier om mennesker på desperat flukt. Vi vet...
Les mer
Mange iranere tar imot Jesus
I løpet av de siste tre årene har SAT-7s persiske kanal hatt en oppmuntrende økning i antall seere, og de mottar nå også respons fra Afghanistan.
Les mer
TV-seer "Donya"...
– Jeg hilser alle i min kjære TV-kanal SAT-7 PARS. Tusen takk for programmene dere sender!
Les mer
En TV-seer fra Afghanistan...
– Jeg har forsket på religion og liker å lese bøker, men jeg har aldri opplevd lykke i livet mitt. Jeg var med i ekstremistgruppe, men skilte...
Les mer
"Afsoon" fra...
– Selv om jeg hadde mann og barn opplevde jeg at livet mitt ikke hadde noen mening eller verdi. Jeg følte meg utrygg, usikker og alene.
Les mer
"Mona" fra Iran...
– Troen min har blitt styrket i løpet av den siste tida.
Les mer
Møter Jesus i sin egen stue
– I mange år levde jeg i et dypt åndelig mørke, men en dag fant jeg ved en tilfeldighet TV-programmet deres. Det jeg fikk se og høre tente en...
Les mer
-Gud snakker til meg gjennom dere
Det siste året har jeg hatt stor nytte av deres sjelesorg og veiledning om ulike tema.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding