Gi en gave
Vi roper til Gud!

Vi roper til Gud!

Hele verden følger med på hva som skjer i Afghanistan. Vi blir alle berørt av sterke bilder og historier om mennesker på desperat flukt. Vi vet at situasjonen for de få kristne i landet er særlig alvorlig, noe våre partnere bekrefter.

 En anonym TV-seer sier til vår partner SAT-7 Pars:

- Som kristne er vi i stor fare. De siste dagene har jeg og min familie mottatt dødstrusler. I denne akutte situasjonen har jeg ingen mulighet til å forlate landet. Vær så snille, vær våre stemmer og hjelp oss slik at vi kan flykte fra dette så raskt som mulig.

En kristen jente på 16 år har også kontaktet SAT-7 Pars:

- Folk er livredde. Jeg er bare 16 år gammel og klarer ikke å takle det som skjer rundt meg nå. Jeg roper til Gud!

Hva kan vi gjøre?

Vi i Norea har fått henvendelser om hva vi gjør gjennom våre partnere i Afghanistan, og hva vi vet om situasjonen for de kristne i landet.

Både SAT-7 og TWR er aktivt til stede gjennom TV- og radiosendinger som når inn i Afghanistan. Gjennom sine oppfølgingsteam har de også tett kontakt med lyttere og seere som tar kontakt midt i denne dramatiske situasjonen.

TWR sitt team er sterkt berørt, siden flere av dem som jobber i oppfølgingsteamet er afghanere og har familie og venner som er fanget i den dramatiske situasjonen som nå utspiller seg i landet. De følger situasjonen fra time til time, og jobber aktivt med å legge til rette for å hjelpe folk til å rømme fra landet når situasjonen tillater det. Men akkurat nå er alle fanget i Afghanistan.

Bønn

Andre organisasjoner har allerede satt i gang bønneaksjoner for Afghanistan her i Norge. Disse oppfordringene stiller vi i Norea oss bak, og dette er også det tydelige budskapet både fra SAT-7 og TWR.

- Våre brødre og søstre ber oss om å være deres stemmer, og vi tror på bønnens kraft. La oss rope ut til Gud om beskyttelse og rettferdighet, sier direktør Rita El Mounayer i SAT-7.

Bønneprogrammer

I øyeblikket er det lite som kan gjøres på bakken i Afghanistan. Men når dagen kommer da det er mulig å hjelpe på andre måter, er våre partnere klare til å bidra på de måter som er mulig.

Men selv om alt er kaos, når både radio- og TV-sendinger inn til de kristne og søkende i Afghanistan, og for mange er det deres eneste kilde til trøst. I tillegg er det en tydelig beskjed fra kristne søsken om at de ikke er alene. Både TWR og SAT-7 sender nå spesialprogrammer med bønn for Afghanistan, der de også deler bønneemner de har fått fra lyttere og seere.

Kommende mandag, 23. august går SAT-7 på lufta med en direkte TV-sending via satellitt. Dette programmet vil bli fylt med forbønn for Afghanistan og det vil være et sted der stemmene fra de som nå er stemmeløse vil lyde. Dette er en oppfølging av programmer som allerede har blitt sendt i sosiale medier, og som har fått tittelen «Prayer for Afghanistan» (Bønn for Afghanistan).

Tilbakemeldinger

I lys av at vi har opplevd økende tilbakemeldinger fra TV-seere i Afghanistan de siste årene, opplever vi det ekstra trist at situasjonen i landet nå har tatt en så dramatisk retning for de kristne og søkende. Men selv i en situasjon som dette ser vi altså at lyttere og seere tar kontakt og gir uttrykk for at kristne TV- og radiosendinger er en livline for dem. Derfor er det så viktig for oss å løfte fram betydningen av dette arbeidet.

Denne tilbakemeldingen fra en TV-seer gjør inntrykk:

Vi ber om beskyttelse for denne lytteren og datteren, og for alle andre i samme situasjon. Vi ber om visdom og kraft til alle i SAT-7 og TWR som nå er tett på situasjonen og i kontakt med de kristne i Afghanistan.

Vi roper til Gud sammen med den 16 år gamle afghanske jenta. Takk for at du roper sammen med oss!

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding